KookJij

Recept voor Pandorato (Pikant brood uit de koekenpan)

Een heerlijk pandorato (pikant brood uit de koekenpan) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: De heerlijke Italiaanse Keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Daar ik geen oud brood heb, laat ik de sneetjes een nacht in de keuken liggen, dan zijn ze "oud" genoeg.
De broodkorsten verwijderen. Op 2 sneetjes 2 plakken mozarella leggen, desnoods bijsnijden zodat ze niet teveel buiten het brood vallen.
De ansjovisfilets afgieten, afspoelen en droogdeppen. Verdeel ze dan over de mozzarella. De ansjovis kun je als je wilt eerst in de lengte in tweeën snijden.
Leg nu de 2 andere sneetjes op de 2 belegde en druk ze heel goed tegen elkaar, zodat ze platter worden (gaat goed met je handpalmen en je volle gewicht erop)
De melk in een diep bord gieten en het brood hier doorheen halen. Bestuif het brood dan aan alle kanten met bloem (gezeefd). Wel een plakkerig werkje. Leg het brood dan naast elkaar in de platte schaal met een randje.
In een kom de eieren met zout en peper goed loskloppen en dit mengsel over het brood gieten. Met een spatel het brood zo draaien dat het overal in aanraking komt met het ei.
Laat dit 15 minuten intrekken. Wel de sneetjes eenmaal keren.
Verhit daarna olie in een koekenpan en bak hierin de boterhammen aan beide kanten goudbruin.
Laat ze even op keukenpapier uitlekken, snijd ze diagonaal in tweeën, leg op elk stuk een mooi blad basilicum of bestrooi ze met reepjes basilicumblad (smaakt er heerlijk bij).

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Klik op de foto om die helemaal te zien.
Dit als lunch bereid. Het smaakte prima. De sneetjes lieten ook niet los, waar ik wat bang voor was. En basilicum is een "must" , het smaakte erg goed erbij.
Ik had 2 eieren gebruikt, het waren wel kleine.
In plaats van ansjovis kun je dunne plakjes rauwe ham nemen of de helft met ansjovis en de helft met ham.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst