Recept
« Terug naar recepten
Palingsalade
PT20M
Palingsalade
Een heerlijk palingsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Palingsalade te bereiden
Breng een pan met water aan de kook. Snijd de aardappelen in heel dunne plakjes (1 mm), bijvoorbeeld met een kaasschaaf. Doe de aardappelplakjes in het kokende water en kook ze in 6-8 minuten gaar. Giet de aardappelplakjes af, laat ze een beetje afkoelen en verdeel ze dakpansgewijs over 4 borden. Snijd de paling in de lengte in lange, dunne reepjes. Pureer met een staafmixer de sour cream en de dille tot een dressing, breng op smaak met zout en peper. Leg op elk bord enkele reepjes paling, druppel er wat dille-dressing over en strooi er wat olijven over. Bestrooi elk bord met versgemalen peper.