Recept
« Terug naar recepten
					
						Paella met mosselen
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Paella met mosselen
Een heerlijk paella met mosselen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Rijst
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Spanje
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									zesta.be
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Paella met mosselen te bereiden
  Bak de kippenpootjes in een koekenpan met olie bruin. Snipper ui, knoflook, peper (zonder zaadjes en zaadlijsten) en paprika. Fruit dit mengsel en voeg rijst, uitgelekte tomatenblokjes, bouillon, saffraan, doperwten, kippenpootjes en garnalen toe. Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten zachtjes sudderen.
Kook de mosselen ca. 5 minuten met een scheut wijn apart in een pan tot ze open gaan en schud ze af en toe om.
Snijd ondertussen de chorizo in blokjes en bak ze uit in de koekenpan. Voeg ze samen met de mosselen toe aan de paella en laat 5 minuten meewarmen. Serveer met partjes citroen en bestrooi met peterselie. Drink er koele, iets droge witte Spaanse wijn bij (bijvoorbeeld uit de Rueda).
									Kook de mosselen ca. 5 minuten met een scheut wijn apart in een pan tot ze open gaan en schud ze af en toe om.
Snijd ondertussen de chorizo in blokjes en bak ze uit in de koekenpan. Voeg ze samen met de mosselen toe aan de paella en laat 5 minuten meewarmen. Serveer met partjes citroen en bestrooi met peterselie. Drink er koele, iets droge witte Spaanse wijn bij (bijvoorbeeld uit de Rueda).
 
                    




 
					 
									
fijnproever zegt: