KookJij

Ovenschotel met zuurkool en spekjes

Een heerlijk ovenschotel met zuurkool en spekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: OUD bewaarknipsel uit de Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel met zuurkool en spekjes te bereiden

Het spek in de boter uitbakken.
Maak puree van de aardappelen, melk, peper, zout, nootmuskaat.
Roer er de helft van de spekjes door.
De rozijnen in de appelsap plm. 8 min. zacht koken.
Bananen pellen, overlangs in 4 repen snijden.
De appels schillen uitboren en in dikke plakken snijden.
De bodem van een iets ingevette ovenschaal met puree bedekken en er de losgehaalde zuurkool, vermengd met de rozijnen, het appelsap en de rest van de spekjes over verdelen.
De banaanrepen en de in het resterende bakvet goudbruingebakken appelplakken erop leggen.
Het paneermeel met de kaas omschudden en over de schotel strooien; hier en daar vlokjes boter leggen.
In 35 min. in een voorverwarmde oven van (175 °C) goudbruin laten kleuren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst