KookJij

Omelet met garnalen en Chinese bieslook

Een heerlijk omelet met garnalen en chinese bieslook recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: recept gevraagd
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Omelet met garnalen en Chinese bieslook te bereiden

Breek de eieren in een diepe kom.
Kluts ze met de peper, zout en water.
Snijd de ui heel fijn en meng het met de gemberpoeder
of wrijf het tot een fijne boemboe in de vijzel (dat vind ik lekkerder).
Spoel de bieslook af en hak het fijn
In de koekenpan op matig hoog vuur ui + garnalen fruiten
tot het licht kleurt.
Vuur laag, bieslook erbij, garnalen over de pan verdelen.
Geklutste eieren toevoegen en laten stollen.
In de omelet insnijdingen maken zodat de rest van het eimengsel naar de bodem loopt.
Is de bovenkant droog, met een deksel omkeren en de andere kant garen.
Leg de omelet in een voorgewarmde schaal en klap het dubbel.
.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Eet het samen met de bami van het vorige recept.
Een andere optie is: 2 uien in ringen fruiten in 50 gr boter en " afblussen" met tomaten ketchup, Chilisaus en 3 eetl water. Giet het sausje over de omelet en voilà je hebt een soort van Foe-yong-hai.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst