Recept
« Terug naar recepten
					
						Meringuevingers 
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Meringuevingers
Een heerlijk meringuevingers  recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									30st personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									mamma mia
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Meringuevingers te bereiden
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het eiwit tot zachte pieken ontstaan. Roer de helft van de suiker erdoor en blijf kloppen tot de eiwitten stijf en glanzend zijn. Klop de rest van de suiker en de cacao erdoor.
Schep het mengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit vingers van 7,5 cm lang op de bakplaat. Laat ca 2,5 cm ruimte tussen de vingers vrij. Bak ze 1 uur idn een op 120° C voorverwarmde oven, tot ze helemaal droog zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Smelt de chocolade in een vuurvaste schotel boven een pan met zacht kokend water. Blijf roeren tot een glad mensel onstaat. Haal de schaal van het vuur. Laat de chocolade iets afkoelen en doop de meringuevingers voor de helft erin. Doop ze met een uiteinde erin of over de lengte. Laat de chocolade stollen op een stuk bakpapier.
 
									Schep het mengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit vingers van 7,5 cm lang op de bakplaat. Laat ca 2,5 cm ruimte tussen de vingers vrij. Bak ze 1 uur idn een op 120° C voorverwarmde oven, tot ze helemaal droog zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Smelt de chocolade in een vuurvaste schotel boven een pan met zacht kokend water. Blijf roeren tot een glad mensel onstaat. Haal de schaal van het vuur. Laat de chocolade iets afkoelen en doop de meringuevingers voor de helft erin. Doop ze met een uiteinde erin of over de lengte. Laat de chocolade stollen op een stuk bakpapier.
 
                    





 
					