KookJij

Meloenconfituur

Een heerlijk meloenconfituur recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: .... personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Gekregen van vriendin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Meloenconfituur te bereiden

De meloen schillen en in stukken snijden. Sap van limoen en zeste toevoegen. Alles samen laten koken.
Suiker toevoegen en opnieuw koken. (volgens tijd op verpakking +/- 5 min.)
Vuur uitdoen en de muntblaadjes fijn snijden en toevoegen.
In bokalen gieten en laten afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gondadh

gondadh zegt:
Met mijn 60 jaar zou ik me nu niet direkt een leerling noemen. Door alle kookprogramma's op TV nam ik aan dat zeste inmiddels een gekend iets is. Blijkbaar heb ik de hobbykoks overschat. Mijn fout dus:(Gelfix is dan in nederland iets anders dan in belgie.
gondadh

gondadh zegt:
Noot bij zeste, steeds zorgen dat je het witte deel niet meeneemt want geeft bittere smaak.
Met dank aan inged.
gondadh

gondadh zegt:
Gelfix is een geleisuiker van het merk DR. OETKER.
2:1 wil zeggen dat je maar de helft van de suiker moet gebruiken. Je kan dit dus vervangen door gewone geleisuiker maar dan moet je de hoeveelheid verdubbelen.
in Belgie vindt je dit in alle warenhuizen:o
inged

inged zegt:
Zeste is de geraspte schil van een citrusvrucht hier dus van de limoen;)