KookJij

Malse kiprolletjes met spinazie en ricotta

Een heerlijk malse kiprolletjes met spinazie en ricotta recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: MIJN RECEPTENBOEKJE
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Malse kiprolletjes met spinazie en ricotta te bereiden

Oven voorverwarmen op 180 gr.
Kook de spinazie beetgaar.
Snijd de spinazie fijn.
Meng de ricotta met de spinazie.
Kruid met peper.
Snijd de kipfilets middendoor.
Bestrijk ze met het spinazie/ricotta mengsel.
Vouw de kipfilets toe.
Rol ze op in de bacon of gerookt spek.
Bak ze even goudbruin.
Leg ze in een ingevette ovenschaal.
35 min. in de oven

Mijn kookverhaal (Marina Niemegeers)

Dien op met gebakken krieltjes en groenten naar keuze.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marina

Marina zegt:
Ricotta is een zeer magere kaas en laat zich gemakkelijk mengen met de spinazie. Je moet wel een mengsel hebben om de kipfilets te kunnen insmeren.
Marina

Marina zegt:
Ricotta is wel een magere kaassoort. Kan natuurlijk ook met bvb mascarpone. Deze soorten kaas maken het juist zeer smeuïg binnenin.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag Marina,
Bedankt voor het toevoegen van de foto, want doormidden snijden kan zowel door de dikte als de lengte of de breedte, maar die foto neemt alle twijfel weg.
Wat denk je van variëren met de kaassoort, want ricotta heeft niet iedereen meteen in huis?
Die gebakken krieltjes lijken er wel lekker bij.