Recept
« Terug naar recepten
					
						Malse entrecote met sukiyaki saus 
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Malse entrecote met sukiyaki saus
Een heerlijk malse entrecote met sukiyaki saus  recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Simone Rutten
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 - > Hoofdgerechten - Wokken
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Japan
								
																																
									Bron:
									www.MeiAsia.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Malse entrecote met sukiyaki saus te bereiden
 Voorbereiding
1. Haal de entrecote vast uit de koelkast en zet een pan water op voor de rijstnoodles. Als je kleefrijst wil gebruiken, kun je die beter al voordat je met de rest begint gekookt hebben.
2. Was de groenten en snijd de wortels en champignons in dunne plakjes. De Chinese kool kun je in fijne reepjes hakken.
3 Snijd de entrecote in reepjes.
4. Laat het blikje bamboereepjes uitlekken.
5. Zet de wok op het vuur en zorg dat hij goed heet is.
Bereidingswijze
1. Verhit de wokolie in de wok en roerbak de entrecote gedurende 1 minuut op hoog vuur. Kook ondertussen vast de noodles.
2. Neem het vlees uit de pan en houd het warm, bijvoorbeeld tussen twee borden of in een pannetje met een theedoek.
3. Voeg aan het achtergebleven vet in de wok de groenten toe en roerbak deze 2 minuten op hoog vuur.
4. Voeg de Sukiyaki toe en laat de groenten op laag vuur nog 5 minuten garen.
5. Voeg de entrecote weer toe en verhit tot het geheel door en door warm is.
6. Voeg naar smaak zout en peper toe.
 
										1. Haal de entrecote vast uit de koelkast en zet een pan water op voor de rijstnoodles. Als je kleefrijst wil gebruiken, kun je die beter al voordat je met de rest begint gekookt hebben.
2. Was de groenten en snijd de wortels en champignons in dunne plakjes. De Chinese kool kun je in fijne reepjes hakken.
3 Snijd de entrecote in reepjes.
4. Laat het blikje bamboereepjes uitlekken.
5. Zet de wok op het vuur en zorg dat hij goed heet is.
Bereidingswijze
1. Verhit de wokolie in de wok en roerbak de entrecote gedurende 1 minuut op hoog vuur. Kook ondertussen vast de noodles.
2. Neem het vlees uit de pan en houd het warm, bijvoorbeeld tussen twee borden of in een pannetje met een theedoek.
3. Voeg aan het achtergebleven vet in de wok de groenten toe en roerbak deze 2 minuten op hoog vuur.
4. Voeg de Sukiyaki toe en laat de groenten op laag vuur nog 5 minuten garen.
5. Voeg de entrecote weer toe en verhit tot het geheel door en door warm is.
6. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Mijn kookverhaal (Simone Rutten)
Ik vind dit recept ideaal als ik een keer Oosters wil koken, zonder meteen de 'vernederlandste' Oosterse keuken in te duiken. 
									
                    