KookJij

Magro con Tomate uit Andalusië

Dit stoofpotje van sappig varkensvlees heb ik tijdens mijn vakantie in Andalusië de ene keer als Tapas gerecht maar ook gewoon als hoofdgerecht gegeten. Eenmaal thuis wilde ik het natuurlijk ook een keer zelf maken en omdat ik de goede gewoonte heb om als souvenir een of meerdere kookboekjes mee naar huis te nemen was dit niet moeilijk om terug te vinden.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Tapas a bite of Spain. Vertaald, in eigen keuken gemaakt, gefotografeerd en aangepast.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Magro con Tomate uit Andalusië te bereiden

  1.  Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin in ongeveer 5 minuutjes.
  2. Voeg de knoflook en de tomaat toe. Schep alles door elkaar, voeg peper en zout, laurier, komijn, oregano en cayennepeper toe.
  3. Breng alles aan de kook en laat het dan op een klein pitje stoven, roer het regelmatig door.
  4. Laat dit 25 tot 35 minuten zachtjes pruttelen tot het vlees zacht is en de tomaten ingekookt tot een stroperige massa.
  5. Roer het steeds goed door zodat de saus niet kan aanbranden. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Geweldig dat jij je net zo min aan een recept kunt houden als ik hihihi. Het ziet er in ieder geval ook heerlijk uit. Bedankt voor de foto.
Wist je trouwens dat ze in Italië een lepeltje suiker toevoegen om het zurige van de tomaat te neutraliseren? Dit is me ooit ingefluisterd door een Italiaanse dame van het Agriturismo waar we verbleven, als geheime tip!
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Dit is mijn versie met ui, verse rozemarijn, oregano en tijm.
'n Scheut witte wijn en afgewerkt met kookroom om het zure van de tomaat te verzachten.
Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
Hoi Els, was jouw versie lekker?
Groetjes van Wilmie.
Els

Els zegt:
Dit is het geworden, een scheut witte wijn en afgewerkt met room. Het was heerlijk!!!!
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Hallo, Deze komt vanavond op tafel. Je hoort/leest er nog van. Gr. Els