KookJij

Linguine met mosselen

Een heerlijk linguine met mosselen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Linguine met mosselen te bereiden

Voor de mosselen :

Dompel ze een keer of 2 in water tot ze goed schoon zijn.

Zet een grote kookpot op het vuur in de hoogste stand met het deksel erop, tot hij vanbinnen heel warm is. Voeg de mosselen toe en zet het deksel er meteen terug op, laat max. 1 à 2 minuten koken tot alle schelpen open zijn.

Giet de mosselen vervolgens door een zeef af, en vang het vocht op in een pot, hou dat even opzij. Haal ze allemaal uit hun schelp en zet ze opzij, eventueel kun je er een paar in de schelp laten om zo als versiering op het bord te leggen.

Voor de saus :

Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Doe ze in een kookpot met wat olijfolie, en fruit ze gedurende 5 minuten op zacht vuur. Voeg vervolgens de bladpeterselie toe, en laat nog 2 minuten garen op zacht vuur.

Neem een glas witte wijn, en doe het samen met een klein glas mosselvocht bij de sjalotten en de peterselie. Laat alles verdampen tot je een papje krijgt, en voeg dan de bliktomaten toe zonder sap. Doe er wat zwarte peper van de molen en een klein beetje zout bij.

Laat de saus gedurende 20 min op matig vuur koken, en breng intussen een grote pot water aan de kook. Als de saus klaar is zet je hem af, maar voeg de mosselen pas op het laatste moment toe. Kook de Linguine al dente volgens de verpakking, giet ze af, en doe ze vervolgens met een dikke klont boter terug in de kookpot, hierdoor zal de saus beter hechten aan de pasta.

Doe de mosselen net voor het afgieten van de pasta bij de saus, en zet het vuur weer aan. Saus meteen bij de Linguine doen na het afgieten, en goed mengen.

Serveer de pasta in diepe borden en bestrooi eventueel met wat fijngehakte koriander. Fruitig glaasje witte wijn erbij, en eet smakelijk.


Marco Purini .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst