KookJij

Lamsbout uit de Oven

Een gerecht hoeft niet zo bewerkelijk te zijn om een goede smaak te verkrijgen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsbout uit de Oven te bereiden

1).Spoel de bout af en dep goed droog met keukenpapier.
2).Meng de rest van alle ingredienten tot een marinade in de keukenblender.
3).Wrijf deze marinade stevig in het vlees, zodat er niets meer over is.
4).Leg het vlees op een ovenrooster boven een oven-bakblik (om de sappen op te vangen) in het midden van de oven en laat het vlees in ongeveer 90 minuten rose tot medium gaar grillen.
Een vleesthermometer in het dikste deel van het vlees gestoken geeft dan ± 140 tot 145 graden Celsius aan.
5).Giet zo nu en dan wat water in het ovenblik tegen het aanbranden van het lekvocht.
6).Wanneer het vlees de gevraagde gaarheid heeft in alu-papier verpakken en 15 minuten laten rusten.
7).Snij het vlees in plakken van het bot.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een mooie rode wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst