KookJij

Kruisbessen tasje

Een heerlijk kruisbessen tasje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
  2. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: zelf
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruisbessen tasje te bereiden

Zet 50 gr water met kruisbessen op middelhoog vuur.
Verhit dit gedurende 10 minuten, wel goed roeren.
Roer de custard met de suiker door elkaar.
Maak dit aan met 25 gr water.
Giet het bij de kruisbessen.
Kook het nog 2 minuten door.
Laat het afkoelen.
Rol het bladerdeeg uit tot 20 x 50 cm.
Snijd deze in 10 x 10 cm stukken.
Schep op elk plakje 50 gr room/jam.
Bevochtig de randen met water en vouw ze tot driehoeken.
Druk de randen goed aan.
Prik met de vork in elk flapje gaatjes.
Bestrijk ze met losgeklopt ei.
Laat ze nog eens 30 minuten rusten.
Verwarm de oven naar 200 gr. C
Bak ze goudgeel in 20 minuten.

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

Ook met andere vruchten te bereiden, laat je fantasie maar gaan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst