Recept
« Terug naar recepten
Kruisbessen tasje
PT10M
Kruisbessen tasje
Een heerlijk kruisbessen tasje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kruisbessen tasje te bereiden
Zet 50 gr water met kruisbessen op middelhoog vuur.
Verhit dit gedurende 10 minuten, wel goed roeren.
Roer de custard met de suiker door elkaar.
Maak dit aan met 25 gr water.
Giet het bij de kruisbessen.
Kook het nog 2 minuten door.
Laat het afkoelen.
Rol het bladerdeeg uit tot 20 x 50 cm.
Snijd deze in 10 x 10 cm stukken.
Schep op elk plakje 50 gr room/jam.
Bevochtig de randen met water en vouw ze tot driehoeken.
Druk de randen goed aan.
Prik met de vork in elk flapje gaatjes.
Bestrijk ze met losgeklopt ei.
Laat ze nog eens 30 minuten rusten.
Verwarm de oven naar 200 gr. C
Bak ze goudgeel in 20 minuten.
Verhit dit gedurende 10 minuten, wel goed roeren.
Roer de custard met de suiker door elkaar.
Maak dit aan met 25 gr water.
Giet het bij de kruisbessen.
Kook het nog 2 minuten door.
Laat het afkoelen.
Rol het bladerdeeg uit tot 20 x 50 cm.
Snijd deze in 10 x 10 cm stukken.
Schep op elk plakje 50 gr room/jam.
Bevochtig de randen met water en vouw ze tot driehoeken.
Druk de randen goed aan.
Prik met de vork in elk flapje gaatjes.
Bestrijk ze met losgeklopt ei.
Laat ze nog eens 30 minuten rusten.
Verwarm de oven naar 200 gr. C
Bak ze goudgeel in 20 minuten.
Mijn kookverhaal (Henny Lansink)
Ook met andere vruchten te bereiden, laat je fantasie maar gaan.