KookJij

Koude vispate met citroenmayonaise

Een heerlijk koude vispate met citroenmayonaise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: reis om de wereld
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koude vispate met citroenmayonaise te bereiden

Eventueel vis laten ontdooien, tomaten in zeef laten uitlekken. Tomaten in stukjes snijden.
Bereiding:
In een steelpan olie verhitten. De knoflook pellen en in de pan met olie uitpersen. Stukjes tomaat toevoegen en 10 min. zachtjes laten koken tot dikke puree. Oven voorverwarmen op 175 graden. De vis in kleine stukjes snijden en in rrn keukenmachine pureren. In een kom de eieren goed loskloppen.
Toevoegen: tomatenmengsel, gepureerde vis, basilicum, zout, peper, en tabasco. Goed mengen. Cakevorm invetten met olie. Vismengsel erin scheppen en vorm afdekken met alluminiumfolie. Met vork gaatjes in folie prikken. Cakevorm in braadslede zetten en braadslede tot de helft vullen met kokend water, dan in de oven zetten en in ca 50 min. gaar laten worden. Vispate in de vorm laten afkoelen. Het vocht boven een kom afgieten en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. U kunt de pate versieren met verse gamba's en wat kruidentakjes.

Serveertips: Tomaten wassen, schoonmaken en in partjes snijden. In kommetje vocht van vispate, citroensap en mayonaise tot sausje roeren. Citroenmayonaise apart serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst