Dit is één van de typische bijlagen bij een Hongaars middagmaal.
Je vindt daar steeds een 4tal salades, welke je bij het hoofdgerecht kan bestellen.
Men geeft deze salades in een afzonderlijk schoteltje en dit  soms vooralleer het hoofdgerecht opgediend wordt. Je kan de salade afzonderlijk eten zoals dat de gewoonte in Griekenland is.
Vooral de azijn en de suiker bepalen de eindsmaak van de komkommer.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Komkommersalade op Hongaarse wijze (Uborka salata )
						PT10M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Komkommersalade op Hongaarse wijze (Uborka salata )
Een heerlijk komkommersalade op hongaarse wijze (uborka salata ) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Alfons  Van de Mieroop
								
																
									Bereidingstijd:
									 10 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Bijgerechten - Salades
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Hongarije
								
																								
									Keuken:
									Balkan
								
																								
									Bron:
									Boek Hongaarse specialiteiten en gegeten in Hongarije
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Komkommersalade op Hongaarse wijze (Uborka salata ) te bereiden
  Was de komkommer en snij de uiteinde eraf.
Snij de komkommer in dunne fijne sneetjes en leg de sneetjes circa 1 uur in een zoutoplossing.
Spoel het zout van de komkommer sneetjes en knijp het vocht eruit.
Maak een oplossing van 2dl water, 50ml azijn 6% en 2 eetlepels poeder suiker.
Laat de komkommer 24 u in de azijnoplossing in de ijskast. Je kan aan de azijnoplossing nog fijngesneden dille en knoflook toevoegen.
Dien op in een afzonderlijk schoteltje en dresseer met een toefje zure room of yoghurt.
										Snij de komkommer in dunne fijne sneetjes en leg de sneetjes circa 1 uur in een zoutoplossing.
Spoel het zout van de komkommer sneetjes en knijp het vocht eruit.
Maak een oplossing van 2dl water, 50ml azijn 6% en 2 eetlepels poeder suiker.
Laat de komkommer 24 u in de azijnoplossing in de ijskast. Je kan aan de azijnoplossing nog fijngesneden dille en knoflook toevoegen.
Dien op in een afzonderlijk schoteltje en dresseer met een toefje zure room of yoghurt.
 
                    





 
					