KookJij

Knapperige kalfszwezerik met fruit

Een heerlijk knapperige kalfszwezerik met fruit recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eddy van Maele
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Knapperige kalfszwezerik met fruit te bereiden

Zet de zwezerik 1 uur in koud stromend water
Doe ze daarna in een pan met koud water.
Breng aan de kook en blancheer 8 minuten.
Verwijder vliesjes en vet met een mes.
Proportioneer de zwezerik en droog ze goed af.
Kruid met zout en peper en haal door de bloem.
Schud overtollige bloem af.
Doe in een schaal de eiwitten en klop dit los met wat water en olie.
In een andere schaal de paneermeel en panko mengen.
Haal de zwezeriken door de losgeklopte eiwit en daarna door de paneer.
BOUQUETBOTER:
Verwarm boter met groenten en kruiden tot 90 graden C.
Laat even trekken en passeer door een zeef.
SAUS:
Kook kalfsfond, sinaasappelsap, witte wijn en kersensap in tot een kwart.
Breng op smaak met peper en zout.
DRUIVEN:
Halveer de druiven en haal eventuele pitjes eruit.
Met een klein lepeltje het velletje eraf halen door de druif eruit te "scheppen".
SINAASAPPELS:
Schil de bloedsinaasappels dik zodat er geen wit meer aan het vruchtvlees zit.
Snij de segmenten er uit zonder de vliesjes mee te nemen.
AFWERKING EN PRESENTATIE:
Zwezerik in niet te hete olie bakken tot ze goudbruin en krokant zijn.
Schenk wat saus op voorverwarmde borden.
Druppel wat wame bouquetboter in de saus.
Leg de zwezerik in het midden en garneer met druiven en bloedsinaasappelpartjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst