KookJij

Kipvingers

Een heerlijk kipvingers recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipvingers te bereiden

-De kipfilet's in reepjes snijden.
-Een pan water opzetten en de bouillonblokjes erbij doen.
-Als het water kookt de kipreepjes erin doen en 5 minuutjes laten koken.
-De kip uit de bouillon halen en laten afkoelen.
-Een dik beslag maken van bloem, eieren en melk.
-De kipreepjes bestrooien met een beetje bloem.
-De fritepan verwarmen tot 180C.
-De kipreepjes door het dikke beslag halen en goudbruin frituren.
-Goed laten uitlekken en serveren met satésaus, chilisaus of coctailsaus.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Door de kip eerst voor te koken droogt het vlees niet zo erg uit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Hoeveel bloem, melk en eieren hangt af van hoeveel kip je gebruikt, op 500 gram kipfilet gebruik ik normaal 300 gram bloem, 2 eieren en dan melk toevoegen tot je een dik papje hebt :)en ja tuurlijk kan je het ook maken met cornflakes, in een zak doen, fijner maken en mee door het beslag roeren :):p
Roos Reitsma

Roos Reitsma zegt:
Hoeveel gram bloem, melk en eieren?
Groetjes.
natasja

natasja zegt:
Zou je dan ook met cornflakes ongezoet een krokant jasje van kunnen maken?!!;)
Lia

Lia zegt:
Hoeveel bloem, melk en eieren????
beertje36

beertje36 zegt:
Ik maak ook wel eens zoiets, maar kook de kip dan niet voor en doe door het beslag nog kruiden voor pikante kip, dat is ook erg lekker :p:p