KookJij

Kip ovenschotel

Een heerlijk kip ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip ovenschotel te bereiden

-De kipfilets in blokjes snijden van ongeveer een cm bij een cm.
-De kipfilets bruin aanbakken.
-Intussen de aardappels schillen en in even grote blokjes als de kip snijden.
-De kip uit de pan scheppen en in een ovenschaal verdelen.
-De champignons even aanbakken en de aardappels erbij doen.
-Een scheutje water en 1 bouillonblokje erbij doen.
-1 Eetlepel tijm erbij doen, nootmuskaat en peper.
-Deksel op de pan doen en de aardappels half gaar laten worden.
-De aardappels en de champignons uit de pan scheppen en bij de kip in de ovenschaal doen.
-De erwten en wortelen goed laten uitlekken en ook in de ovenschaal doen.
-Alles voorzichtig omscheppen.
-In dezelfde pan waar je alles in gebakken hebt in het overgebleven braadvet de tomatenpuree een minuutje bakken, water erbij doen (genoeg zodat je de ovenschaal ermee kan vullen) de tijm, bouillonblokje, kaneel, peper en eventueel wat zout.
-Goed heet laten worden.
-De saus over het kipmengsel schenken en nog even voorzichtig omscheppen.
-In een voorverwarmde oven van 200C bakken voor ongeveer 30 minuutjes af en toe omscheppen.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Lekker met chiabattabrood of turks brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

irethr

irethr zegt:
Hartstikke bedankt, ga hem binnenkort uitproberen :)
apu

apu zegt:
Ja hoor, dit kan prima zonder champignons, aan de smaak verandert het bijna niks :) wil je toch iets extra's toevoegen dan kan je hier nog sperciebonen aan toevoegen of kikkererwten :)
irethr

irethr zegt:
Ziet er goed uit. Zou het ook lekker smaken zonder champignons? Mijn partner is allergisch. Is er misschien een lekkere vervanger die je aan zou raden?
apu

apu zegt:
Nee hoor, dat valt reuze mee, als je alles voorzichtig omschept in de oven is er niks aan de hand, tenminste, bij mij is het nog nooit pratsj geworden :):)maar als je liever verse groenten gebruikt kan dat natuurlijk ook, je kan zelfs de erwten en wortelen vervangen door verse sperciebonen, ook lekker!:);)
liske

liske zegt:
Wordt dit niet een enorme pratsj, met die erwten en wortelen, die al zacht uit blik komen? Ik zou ze liever vers gebruiken, evenals de tijm (die heb ik in mijn tuin vers staan) Voor de rest lijkt dit me wel lekker!:)