Recept
« Terug naar recepten
					
						Kip in saus van rode pepers
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kip in saus van rode pepers
Een heerlijk kip in saus van rode pepers recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									esta
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kip in saus van rode pepers te bereiden
  Snij de kip in stukken. Dep de stukken droog met keukenpapier en bestrijk ze met een mengsel van citroensap en zout en laat 30 min. marineren. Bak intussen de uitjes in een zware pan op een laag vuur, gebruik hierbij geen boter. Als het nodig is, kun je wat water toevoegen om aanbranden te voorkomen. Voeg als de uitjes zacht zijn de berbere (chilipasta) toe en bak die kort mee. Doe dan de boter erbij en bak alles 5 min.. Voeg de tomatenpuree, tomaten, knoflook en gember toe en laat alles 20 min. sudderen, blijf de boel wel omscheppen en doe er zonodig water bij. Breng alles op smaak met zout, voeg de stukken kip toe en laat ze gaar sudderen. Kerf de eieren hier en daar in en leg ze vlak voor het serveren in de saus. 
  
									
                    
bobbeltje zegt: