KookJij
Lees meer Lees minder

Pasen

Op deze pagina, speciaal voor de kleintjes, vind je de leukste en lekkerste paasrecepten om vóór of mét je (klein)kind te maken. Een zelfgebakken paasbrood mag natuurlijk niet ontbreken!

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Pasen1 recepten

  1. Advocaat-ijstaart
    Advocaat-ijstaart
    Ingredienten: 1 pak bokkenpootjes ( koek, 200 g ), 2 eetlepels abrikozenjam, 2 x 200 ml slagroom, 6 eetlepels fijne suiker, 400 ml slagroom, chocolade om te garneren, b.v. paaseitjes
  2. Baksmurfs paddenstoelenbos
    Baksmurfs paddenstoelenbos
    Ingredienten: 400 g farfalle (pasta), 1 kleine kropsla, 2 bakjes paddestoelenmelange (a 200 g), 1 zakje verse bieslook (25 g), 1 zakje notenmelange, gezouten (150 g), 3 eetlepels olijfolie, 1/2 flesje kookroom light (a 250 ml)
  3. Sinaasappelcarpaccio met meloen + proseccosabayon
    Sinaasappelcarpaccio met meloen + proseccosabayon
    Ingredienten: 2 grote sinaasappels, 2 eetl. sinaasappellikeur, versgemalen peper, 1 canteloupe meloen, 3 eierdooiers, 3 eetl. suiker, 150 ml Prosecco of Cava

  1. Gargamels kaas toverpot
    Gargamels kaas toverpot
    Ingredienten: 1 stokbrood, 1 schaal witte druiven pitloos (500 g), 1 bakje cherrytomaatjes (250 g), 1 komkommer, 1 1/2 eetlepel boter, 1 1/2 eetlepel bloem, 250 ml melk, 400 g geraspte kaas, 1/2 eetlepel citroensap
  2. Gevlochten Broodmandjes
    Gevlochten Broodmandjes
    Ingredienten: Voor het deeg:, 1 kg bloem, 2 zakjes Dr. Oetker Gist, een snufje zout, 150 g suiker, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker, 4 tl Dr. Oetker Citroen Aroma, 2 eieren, 50 g gesmolten boter, 500 ml lauwwarme melk, Dr. Oetker Geba...
  3. Paaseitjes gevuld met granité van frambozen
    Paaseitjes gevuld met granité van frambozen
    Ingredienten: 250 g frambozencoulis (kant-en-klaar), 200 ml water, 75 g suiker, citroensap (van een halve citroen), 4 paaseitjes (middelgroot), frambozen
  4. Advocaattrifle met aardbeien
    Advocaattrifle met aardbeien
    Ingredienten: 125 gram lange vingers of (4 plakken cake), 250 gram aardbeien, 1 sinaasappel, 2 dl advocaat, 1 dl slagroom, poedersuiker, 100 gram mascarpone
  5. Paasbroodje voor groot en klein
    Paasbroodje voor groot en klein
    Ingredienten: - 2 hard gekookte eikes, - 1 kg kalfsgehakt, - chapelure, - 1 eike vers van de pers, - 100 gram zongedroogde tomaten, - 100 gram rucola, - cayennepeper, - olijfolie, - boter
  6. Jamaican Easter Bun
    Jamaican Easter Bun
    Ingredienten: 120 gram boter/margarine, 450 gram cakemeel, 3 eieren, 100 ml melk, 1 zakje bakpoeder, 250 gr bruine basterd suiker, 1/4 theel. nootmuskaat, 100 gram krenten, 100 gram rozijnen, 100 gram gedroogd fruit, klein gesneden (b...
  7. Paasterrine
    Paasterrine
    Ingredienten: 5 eieren, 1 kleine ui, 1 el olijfolie, 3 takjes peterselie, 4 sneetjes witbrood, 600 g kipfilet, 1 tl tijm, 150 g grillham, zout en versgemalen peper, 1 bakje tuinkers
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. RIJST Hong Kong
    RIJST Hong Kong Categorie Warm, Rijst, Warm
    In plaats van een originele nasi goreng is het eigenlijk erg smakelijk om zelf wat door elkaar te husselen. Ingredienten: 5 koppen gekookte rijst van de vorige dag, 4 eetlepels geklaarde boter, 4 eieren loskloppen, 3 sjalotten snipperen, 1 kop wortel in brunoise (zo groot als de doperwtjes), 1 kop doperwten uit de diepvries, 3 teentjes knof
  2. Barbecuesaus
    Barbecuesaus Categorie Sauzen
    Lekker bij vlees gerechten van de barbecue Ingredienten: grote ui , olijfolie, knoflook ( fijngeperst), vleestomaten , rode paprika ( fijngehakt), groene paprika ( fijngehakt), zout ( naar smaak), vers gemalen zwarte peper ( naar smaak), paprikapoeder, cayennepeper, geraspte
  3. Gorgonzola saus
    Gorgonzola saus Categorie Sauzen
    Deze saus is lekker bij varkenshaas of biefstuk Ingredienten: oesterzwammen, boter, zout, vers gemalen witte peper, room, vleesboillon, gorgonzola
  4. Surinaamse Bami met Kip
    Surinaamse Bami met Kip Categorie Gevogelte
    Een lekkere en smeuige bami-hap voor de liefhebbers. Het is verstandig om je enigszins te houden aan de hoeveelheden in dit recept om niet voor smaak-verra... Ingredienten: 400 gram spaghetti, 350 gram kippendijen zonder bot in kleine blokjes, 50 ml + 1 x 5cc ketjap manis, 100 ml + 1 x 5 cc ketjap asin (zout), een paar takjes bladselderij, 1 x 5 cc 5-kruidenpoeder + 5cc vers gemalen zwart
  5. Garnalenflensjes
    Garnalenflensjes Categorie Warm, Koud, Warm, Koud
    Een typisch In(dones)isch gerechtje om zo te snoepen of om bij de borrel te nuttigen Ingredienten: 300 gram garnalen klein hakken, 2 teentjes knoflook snipperen, 6 sjalotjes snipperen, 1 prei snipperen, 1 eetlepel platte peterselie snipperen, 200 cc kokosmelk, 75 gram maizena, 2 x 5 cc ketoembar, 1 x 5 cc djahé, 1 fli
  6. Roti masala met lamsvlees
    Roti masala met lamsvlees Categorie Vlees
    Lekker Surinaams gerecht Ingredienten: lamsbout ( zonder bot), archide of olijfolie , ui grof gesnipperd, vleestomaat, knoflook fijngehakt, kerrie masala, groenteboullon, gele peper fijngehakt met zaad, aardappels in blokjes gesneden en geschild, hardgekookte