KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Wie houdt er niet van lekker Bourgondisch eten. De Belgische keuken biedt een ruime keuze aan heerlijke gerechten, waarvan er vele op deze site te vinden zijn.

Filters worden geladen

Belgische recepten

    1. Ingredienten: - 1 kg rode besjes, - 1 kg rabarber, - 2 kg fijne witte suiker
    2. Gezellig met ze alle pizza's maken op de Pizzarette is helemaal hot. Daarom een aantal heerlijke pizzarette recepten. Ingredienten: 1 tomaat, een stuk komkommer, 10 champignons, 1 ajuin, 2 sjalotjes, 200 gr gerookte spekblokjes, 100 gr gevogelte salami, 1/2 zoete rode punt paprika, 8 scampi's, 100 gr hespenblokjes, olijven, gemalen kaas, stukjes brie...
    3. Ingredienten: Mosselen, Laurierblad, Citroen, Peperkorrels, Ui, Azijn, Water

    4. Steppegras bestaat uit een grote berg zeer dunne (Franse) frietjes. Onder deze berg friet ligt dan een biefstuk. Het geheel wordt afgemaakt met salade, sau... Ingredienten: - 4 tal grote frietaardappelen
    5. Ingredienten: 140 g slaolie of zonnebloemolie, 200 g suiker, 4 eieren, 250 g yoghurt natuur, 250 g zelfrijzende bloem Imperial, 1 appel
    6. Ingredienten: -mayonaise 5 eetlepels, -1eetlepel gehakte dille, -1eetlepel mosterd, -1eetlepel witte wijn, -grof gemalen peper, -een beetje lookpasta
    7. De bosbessen en braambessen zijn geplukt tijdens wandelingen in het bos. Thuis deze in porties ingevroren voor het geval voor een sausje of confituur. Ingredienten: 300 gr bosbessen, 300 gr braambessen, 400 gr rabarber, 1000 g fijne suiker
    8. Ingredienten: 2 tot 3 kg verse grote mosselen van uitstekende kwaliteit (bijvoorbeeld Zeelandse), 2 niet te grote uien, 2 stengels groene selder, 2 tenen look (geperst), zachte mosterd, witte wijnazijn (voor de dip), eventueel wat may...

    9. Ingredienten: 200 gram krab poten gespleten, 200 gram gamba's, 200 gram zwaardvis, 200 gram zalm, 500 gram venusschelpen, 500 gram mosselen, olijfolie, 1/2 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 3 grote pommodori tomaten, 10...
    10. Soep is voor alle seizoenen !! Ingredienten: groene selder, aardappelen, ui, kippenbouillon, tijm, boter, peper, zout, room
    11. . Ingredienten: 1 ui, 1 teentje look, 200 gr spinazie, 400 gr tomatenblokjes, 1 blikje tomatenconcentraat, 10-tal blaadjes basilicum, fijngehakt, 400 gr ravioli (bv met ricotta of spinazie), 250 gr mozzarella, olijfolie, oregano, pep...
    12. Ingredienten: 75 cl wodka, 375 g rode bessen, 300 g suiker, 1 vanillestokje, overlangs doorgesneden
    13. Ingredienten: 5 mini broodjes met zaadjes, enkele schijven gerookte zalm:, mierikswortelpasta, sjalot, dille, roomkaas, dille, balsamico dressing, een stukje appel fijn gesneden, snoeptomaatje, erwtasperges, filet americain, sjalotje,...

    14. Ingredienten: 125 g droge koekjes (type petit beurre), 250 g volle kwark, sinaasappelzeste van 1 sinaasappel, 4 eetlp poedersuiker, 3 eetlp melk, 1,5 dl room, 100 g aardbeien, 100 g frambozen, 1 eetlp fijne suiker, een paar aardbeien...
    15. Ingredienten: - 4 eieren, - 4 dikke, vastkokende aardappelen, - 2 uien, - 2 vleestomaten, - 50g salami, - 50g gemalen kaas, - 2 eetlepels lichte room, - Boter of olijfolie, - Gedroogde tijm, - Peper en zout
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Mini-krieltjes met warmgerookte zalm en ricotta-yoghurtspread
    Mini-krieltjes met warmgerookte zalm en ricotta-yoghurtspread Categorie Hoofdgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren, Salades, Low Budget
    Mini-krieltjes met warmgerookte zalm en ricotta-yoghurtspread, glutenvrij. De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  2. Griekse Bonensalade met feta
    Griekse Bonensalade met feta Categorie Salades
    Dit is een heerlijke frisse zomersalade met twee soorten bonen en tomaten met fetakaas. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 6 personen.
  3. Kabeljauw uit de römertopf
    Kabeljauw uit de römertopf Categorie Ovenschotels
    Gewoon een erg makkelijk recept wat je zeker eens moet maken. Laat weten wat je ervan vindt.. De bereidingstijd in cira 50 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  4. Varkenshaas met een korstje van Corsendonkse kaas en een saus van Belgisch bier
    Varkenshaas met een korstje van Corsendonkse kaas en een saus van Belgisch bier Categorie Vlees
    Varkenshaas met een korstje van Corsendonkse kaas en een saus van Belgisch bier. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  5. Viskoekjes met frisse remouladesaus
    Viskoekjes met frisse remouladesaus Categorie Overig
    Viskoekjes met frisse remouladesaus. De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  6. Broodje kippenragout
    Broodje kippenragout Categorie Beleg, Gevogelte
    Broodje kippenragout. De bereidingstijd in cira 35 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  7. Shakshuka met salami en geroosterde paprika
    Shakshuka met salami en geroosterde paprika Categorie Vlees
    Shakshuka met salami en geroosterde paprika. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  8. Aziatische bowl met runderfiletlapjes, zoetzure komkommer, broccolirijst en cashewnoten
    Aziatische bowl met runderfiletlapjes, zoetzure komkommer, broccolirijst en cashewnoten Categorie Salades, Hoofdgerecht, Salades
    Aziatische bowl met runderfiletlapjes, zoetzure komkommer, broccolirijst en cashewnoten. De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  9. Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing
    Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing Categorie Voorgerechten, Salades, Voorgerecht, Vegetarisch
    Tomatencarpaccio met basilicum, buffelmozzarella en citroen-pestodressing. De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  10. Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie
    Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie Categorie Stamppot, Vlees, Ovenschotels
    Zuurkoolstamppot uit de oven met appel, hamblokjes en gevulde brie. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.