KookJij

Kalfshaas- en ossenhaaspakketje met vijgensaus

Een heerlijk kalfshaas- en ossenhaaspakketje met vijgensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: koos manders
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfshaas- en ossenhaaspakketje met vijgensaus te bereiden

Schil de vijgen en snijd deze in stukken. Doe de vijgen, de kalfsfond, de rode port, de rode wijn en het laurierblaadje in een pan en breng het geheel aan de kook. Laat de saus tot de helft inkoken. Verwijder het laurierblad en pureer de saus met de staafmixer.
Bestrooi de kalfshaas met peper. Verhit een klontje boter en bak de kalfshaas in ca. 5 minuten om en om bruin. Haal de kalfshaas uit de pan en laat hem afkoelen. Snijd de ossenhaas in de lengte doormidden en snijd vervolgens beide helften nogmaals in de lengte doormidden. Doe hetzelfde met de kalfshaas. Leg 2 kwarten kalfshaas en 2 kwarten ossenhaas om en om in elkaar. Rol ze in de Serranoham en omwikkel ze stevig met het varkensnet. Zet dit eventueel vast met bindgaren. Maak 2 van deze pakketjes. Verhit de boter en braad de pakketjes mooi bruin in ca. 7 minuten. Laat de pakketjes enkele minuten rusten. Snijd ze daarna in mooie plakken.
Verwarm de saus. Monteer de saus met koude klontjes boter en breng deze op smaak met zout en versgemalen peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst