Recept
« Terug naar recepten
					
						Kalfshaas- en ossenhaaspakketje met vijgensaus 
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Kalfshaas- en ossenhaaspakketje met vijgensaus
Een heerlijk kalfshaas- en ossenhaaspakketje met vijgensaus  recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									koos manders
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Kalfshaas- en ossenhaaspakketje met vijgensaus te bereiden
Schil de vijgen en snijd deze in stukken. Doe de vijgen, de kalfsfond, de rode port, de rode wijn en het laurierblaadje in een pan en breng het geheel aan de kook. Laat de saus tot de helft inkoken. Verwijder het laurierblad en pureer de saus met de staafmixer. 
Bestrooi de kalfshaas met peper. Verhit een klontje boter en bak de kalfshaas in ca. 5 minuten om en om bruin. Haal de kalfshaas uit de pan en laat hem afkoelen. Snijd de ossenhaas in de lengte doormidden en snijd vervolgens beide helften nogmaals in de lengte doormidden. Doe hetzelfde met de kalfshaas. Leg 2 kwarten kalfshaas en 2 kwarten ossenhaas om en om in elkaar. Rol ze in de Serranoham en omwikkel ze stevig met het varkensnet. Zet dit eventueel vast met bindgaren. Maak 2 van deze pakketjes. Verhit de boter en braad de pakketjes mooi bruin in ca. 7 minuten. Laat de pakketjes enkele minuten rusten. Snijd ze daarna in mooie plakken.
Verwarm de saus. Monteer de saus met koude klontjes boter en breng deze op smaak met zout en versgemalen peper.
									Bestrooi de kalfshaas met peper. Verhit een klontje boter en bak de kalfshaas in ca. 5 minuten om en om bruin. Haal de kalfshaas uit de pan en laat hem afkoelen. Snijd de ossenhaas in de lengte doormidden en snijd vervolgens beide helften nogmaals in de lengte doormidden. Doe hetzelfde met de kalfshaas. Leg 2 kwarten kalfshaas en 2 kwarten ossenhaas om en om in elkaar. Rol ze in de Serranoham en omwikkel ze stevig met het varkensnet. Zet dit eventueel vast met bindgaren. Maak 2 van deze pakketjes. Verhit de boter en braad de pakketjes mooi bruin in ca. 7 minuten. Laat de pakketjes enkele minuten rusten. Snijd ze daarna in mooie plakken.
Verwarm de saus. Monteer de saus met koude klontjes boter en breng deze op smaak met zout en versgemalen peper.
 
                    





 
					