KookJij

Kalebas, gevuld met pittige kalebassoep

Een heerlijk kalebas, gevuld met pittige kalebassoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: TV
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalebas, gevuld met pittige kalebassoep te bereiden

Snijd een kap van de kalebas, die later kan dienen als deksel.
Snipper de ui, bak in boter glazig.
Vermeng in andere pan het uimengsel met warme kippenbouillon, houd warm.
Hol de kalebas uit, verwijder de zaadjes, voeg het vruchtvlees toe aan de bouillon en pureer met een staafmixer.
Breng op smaak met z/p, beetje tuinkruiden.
Verwarm de oven tot ca. 150°C.
Vul de kalebas met het mengsel en sluit af met de kap
1/2 uur in de oven, en klaar .

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Kalebassen worden ook wel winterpompoenen genoemd.
Ze worden gebruikt voor de sier en daarom vond ik dit leuk. Je kunt er allerlei kalebassen voor gebruiken, hoeveelheden aanpassen, elke kalebas smaakt anders.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Beste Slaatje, had gekund, heb roodborstje in mn tuin. grt Hans:):):)
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Och, ik vond dat het wel weer kon, maar zal uitkijken. Fijn dat je zo spontaan gereageerd hebt.
slaatje

slaatje zegt:
Hans, is dit een foto uit je eigen tuin, zo lief met het roodborstje? Groetjes Gerda :p:p:p
djmagich

djmagich zegt:
Tuurlijk :) daar zijn we voor toch?


Harry Löhr
KookJij.nl
hns

hns zegt:
djmagich,
Jij helpt me een beetje he? mvrnd groet Hans:):):)
hns

hns zegt:
Hoi Roza, wat leuk om wat van je te horen! Vriend groet Hans de Vos:):)
djmagich

djmagich zegt:
z/p = Zout en peper
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Een vraagje: z/p beetje tuinkruiden. Wat betekent z/p. Gaarne uitleg en alvast bedankt.
rozaverschoor

rozaverschoor zegt:
Wat een leuk recept.