KookJij

Kabeljauwfilet op Italiaanse wijze

Zelfs mensen die niet zo van vis houden vinden dit super lekkerrrrrrrrrrrrrrrr.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauwfilet op Italiaanse wijze te bereiden

Doe een flinke scheut Tonino blanco of witte wijn, met een beetje citroensap en wat knoflookpoeder in een platte ovenschaal zodat het ruim voldoende is om de bodem te bedekken.
De vis moet nog een keer een beetje zwemmen en mag niet droog worden in de oven.
Bestrooi de rauwe vis aan beide kanten met gemalen peper en zout en verdeel het over de schaal.
Bak de ui en de champignons en strooi er tijdens het bakken wat Italiaanse kruiden over.
Bedek de vis met dit mengsel en bak vervolgens in dezelfde pan even de plakjes pancetta of ontbijtspek die je daar weer bovenop legt.
Op elke vis 2 of 3 schijfjes tomaat met wat zout en Italiaanse kruiden.
Op iedere tomatenschijf een "hoopje" Parmazaanse of oude geraspte kaas en wat peterselie.
15-20 minuten (afhankelijk van de dikte van de visfilets) in een voorverwarmde oven op 180graden zodat de kaas een grillkorstje krijgt.

Geniet ervan !!

Serveertips

Elke aardappel variant of pasta met een frisse (rucola) salade erbij....

Bron Van mijn " Zussie "

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Zal ik zeker doen, Gerrie! Binnenkort weer wat meer tijd voor kokkerellen, dus dan gaan we dit recept eens maken. Ik heb 'm al opgeslagen :-)
Gerrie Peters

Gerrie Peters zegt:
@Anna, probeer het eens!! Het is echt een lekker en mooi recept.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dit is dus iets voor mij! Ik ben niet zo'n viseter, maar deze combinatie lijkt me lekker. Dank voor dit recept!