KookJij

jiaozi (vleesknoedels)

Een heerlijk jiaozi (vleesknoedels) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe jiaozi (vleesknoedels) te bereiden

Schep de kool en het zout voorzichtig door elkaar in een kom en laat ongeveer 30 min staan. Knijp daarna het water uit de kool en doe het in een droge kom. Voeg hierbij het gehakt, sojasaus, knoflookbieslook, rijstwijn, sesamolie en de gember en voeg er als laatste de maizena bij. Meng goed door en giet het overtollige vocht af. Schep in het midden van een wontonvel een thl van de vulling. Bestrijk de rand met wat water en vouw het vel dubbel. Maak met uw duim en wijsvinger plooitjes in de rand en druk deze stevig aan. Leg de buideltjes op een met bloem bestoven werkblad maar laat ze niet te lang liggen want dan worden ze klef. Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook hierin de buideltjes in porties of gebruik meerdere pannen. als de buideltjes in het hete water gaan moet je gelijk roeren om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan kleven. Kook ze 8 min. Haal ze eruit en laat ze uitlekken. Je kunt de afgekoelde buideltjes ook bakken in wat olie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst