Recept
« Terug naar recepten
					
						Javaanse gehakt rolletjes
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Javaanse gehakt rolletjes
Dit recept is lekker als borrelhapje met satesaus.
            
            
					
									Recept van:
									marcel knol
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Vlees
 - > Hapjes - Warm
 - > Speciale gelegenheden - Oud & Nieuw
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  									
                  									480 kCal energie
25 Gram eiwit
32 Gram vet
22 Gram koolhydraten
								25 Gram eiwit
32 Gram vet
22 Gram koolhydraten
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									boodschappen ( Vomar)
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Javaanse gehakt rolletjes te bereiden
- Prik de schil van de aardappels in en gaar ze circa 6 minuten in een magnetron op 800 watt.
 - Verwijder de schil en prak de aardappels fijn.
 - Meng het aardappelkruim door het gehakt met de 1/2 witte of gele ui,1 rode ui, 2 tenen knoflook, 1 rode peper, koriander, komijn en ketjap.
 - Vorm er kleine rolletjes van.
 - Verhit de wokolie en bak hierin de gehakt rolletjes in 7-8 minuten rondom bruin en gaar.
 - Snipper de helft die nog over was van de witte of gele ui en snipper 1 rode ui met de knoflook en rode peper die je nog over had.
 - Fruit de ui, rode ui, knoflook en rode peper aan en doe in een steelpannetje en voeg de satesaus toe en verwarm deze en voeg op het laatst de seroendeng toe en roer dit goed door de satesaus met ui en knoflook en peper.
 - Serveer de gehaktrolletjes met kroepoek en de satesaus.
 
Mijn kookverhaal (marcel knol)
Ook lekker: vervang de ketjap manis door wok saus,  zoete soja, oestersaus, hoisin.
									
                    