KookJij

Italiaanse mosterdsoep met Pancetta

Ik denk dat iedereen wel eens ooit gewone mosterdsoep heeft gehad. Dit is een leuke variant daarop maar dan met meer Italiaanse ingredienten zoals Grana Padano, basilicum, Pancetta en een lekker Italiaanse witte wijn zoals Soave of Pinot Grigio. Zelfs in de mosterd die ik hiervoor gebruikt heb is Grana Padano en basilicum verwerkt. Serveer er een lekker Ciabatta brood bij en natuurlijk dezelfde wijn die je in de soep gebruikt. Tip: Het is een leuk effect om met een garnering van basilicum, Grana Padano en Pancetta de Italiaanse vlag te maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse mosterdsoep met Pancetta te bereiden

  1. Snij de Pancetta in reepjes, snij de sjalot erg fijn.
  2. Bak de Pancetta zonder boter (hou een gedeelte van de gebakken Pancetta achter voor de garnering).
  3. Voeg hieraan eerst de sjalot en daarna de mosterd toe (zorg dat het niet aanbrand).
  4. Maak in een andere pan een roux door de boter te smelten (niet bruin) en de bloem toe te voegen (goed roeren), voeg de bouillon beetje bij beetje toe en blijf goed roeren, doe de roux met de bouillon bij het Pancetta, sjalot, mosterd mengsel.
  5. Voeg de wijn en de room toe, maak eventueel op smaak met peper en zout.
  6. Schep de soep op een bord en garneer met de achtergehouden Pancetta, geraspte Grana Padano en basilicum.
  7. Hou je niet zo van garneringen voeg ze dan gewoon aan de soep toe, snij de basilicum dan eventueel wel eerst fijn.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Om het Italiaanse tintje te behouden is het heerlijk om er ciabatta en een glas van de Soave of Pinot Grigio (die je ook in de soep gebruikt) erbij te serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst