Recept
« Terug naar recepten
					
						Indiase linzensoep
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Indiase linzensoep
Een heerlijk indiase linzensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Adinda
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Soepen - met Groente
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											61
										
																			
								
																
									Herkomst:
									India
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Indiase linzensoep te bereiden
 De ui met knoflook even fruiten in olijfolie, dan de linzen erin met de gemalen komijn, gemalen koriander en gemalen koenjit (of geelwortel, kurkuma). Even kort bakken, dan de bouillon erbij. Tomatenblokjes toevoegen. Ongeveer 20 minuten laten koken.
Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Weer opzetten en sap van de citroen en de verse koriander toevoegen, net als de in stukjes gesneden winterpeen. Even laten koken. Nu alvast even proeven en indien nodig extra kruiden of bouillon toevoegen. Vlak voor het opdienen de yoghurt toevoegen door een beetje soep in een mok te doen en daar yoghurt bij te schenken, even roeren en het geheel aan de soep toevoegen. Indien nodig herhalen. Waarschijnlijk is ongeveer 3 dl yoghurt genoeg. Aan het einde nog wat verse koriander toevoegen en direct opdienen.
 
									Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Weer opzetten en sap van de citroen en de verse koriander toevoegen, net als de in stukjes gesneden winterpeen. Even laten koken. Nu alvast even proeven en indien nodig extra kruiden of bouillon toevoegen. Vlak voor het opdienen de yoghurt toevoegen door een beetje soep in een mok te doen en daar yoghurt bij te schenken, even roeren en het geheel aan de soep toevoegen. Indien nodig herhalen. Waarschijnlijk is ongeveer 3 dl yoghurt genoeg. Aan het einde nog wat verse koriander toevoegen en direct opdienen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Maggie Mae zegt:
Martyn zegt:
alexandra zegt:
willow zegt:
Katoesje zegt:
groetjes.
Katoesje zegt:
Jacqueline zegt:
else zegt:
mbruijn-spel zegt:
                    
Niels Leslie Pringle zegt: