KookJij

Indiase linzensoep

Een heerlijk indiase linzensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indiase linzensoep te bereiden

De ui met knoflook even fruiten in olijfolie, dan de linzen erin met de gemalen komijn, gemalen koriander en gemalen koenjit (of geelwortel, kurkuma). Even kort bakken, dan de bouillon erbij. Tomatenblokjes toevoegen. Ongeveer 20 minuten laten koken.
Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Weer opzetten en sap van de citroen en de verse koriander toevoegen, net als de in stukjes gesneden winterpeen. Even laten koken. Nu alvast even proeven en indien nodig extra kruiden of bouillon toevoegen. Vlak voor het opdienen de yoghurt toevoegen door een beetje soep in een mok te doen en daar yoghurt bij te schenken, even roeren en het geheel aan de soep toevoegen. Indien nodig herhalen. Waarschijnlijk is ongeveer 3 dl yoghurt genoeg. Aan het einde nog wat verse koriander toevoegen en direct opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Niels Leslie Pringle

Niels Leslie Pringle zegt:
Ik zou 3 theelepels van de Komijn, Koriander en kurkuma ipv 3 eetlepels doen. Verder klassiek soepje.
Maggie Mae

Maggie Mae zegt:
Eerlijk gezegd, viel het tegen. Maar je moet er maar van houden. Net zoals bij pompoen soep. Met een broodje of pasteitje erbij maakt het wel lekker af :p
Martyn

Martyn zegt:
Ik heb dit recept een paar dagen geleden gemaakt voor het gezin, het viel heel goed in de smaak! Ik heb het sap van een kwart citroen gebruikt, was ruim voldoende. Heerlijke soep!:)
Erna

Erna zegt:
Proef India! Deze soep is echt heerlijk, juist het toefje yoghurt maakt het af!
Dees

Dees zegt:
Het moeten echt eetlepels zijn en ja, de soep smaakt een beetje zurig (jammie!)
alexandra

alexandra zegt:
Kon het oude recept niet meer vinden. Ik twijfelde ook aan de hoeveelheid droge kruiden en heb bijna alles gehalveerd. We vonden het allemaal niet te eten. Vooral de koenjit gaf een bittere nasmaak.
willow

willow zegt:
Ik had eerder de Turkse variant gemaakt en die vind ik lekkerder.Deze Indiaase is zo erg zuur en dan moest er ook nog yoghurt in, die heb ik maar weggelaten. Smaken verschillen,maar geef mij de Turkse linzensoep maar.
Katoesje

Katoesje zegt:
seyma heb je het al gemaakt ??Pas dan weet je of het wel/niet lekker smaakt?
groetjes.
tumtum

tumtum zegt:
Nou nou, zeg.
seyma

seyma zegt:
Dit lijkt me niet lekker, maar jah:):p:p
Katoesje

Katoesje zegt:
Ik vind het nog steeds een lekker soepje alleen doe ik er wat meer koriander in en een tuinkruiden bouillion blokje.
Jacqueline

Jacqueline zegt:
ik ben begonnen met theelepels voor de zekerheid, maar vond de soep toen toch te zeer naar normale ilinzensoep smaken. Ik heb uiteindelijk dus wel eetlepels gebruikt en vond dat lekkerder!
else

else zegt:
helemaal geen melkprodukt erdoor..'n gesnipperde ui bakken met sambal oelek en ketjup+knof.dat na 't pureren er door roeren..en idd geen eetlepels,theelepels :p
mbruijn-spel

mbruijn-spel zegt:
de winterwortel vond ik te hard blijven. Niet lekker. En ik vond de soep in zijn geheel te zuur. De volgende keer laat ik de wortel weg en voeg creme fraiche toe. En pureren vind ik ook onzin, eigenlijk....
ingrid

ingrid zegt:
supersoep, iets minder gemalen koriander toegevoegd. al vaker gemaakt!:):):)