KookJij

Hollandse bouillabaise

Een heerlijk hollandse bouillabaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kook ook
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hollandse bouillabaise te bereiden

Snijd de visfilet in stukjes van 2-3 cm, besprenkel de stukjes met citroensap en bestrooi ze met een beetje zout.
Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
( ca 3 mm )
Pel het sjalotje en de knoflook en snijd of hak ze fijn.
Ontvel de tomaat en verwijder het vocht en de zaadjes.
Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Smelt de boter in een vrij grote pan en roer de preiringen, de sjalot en knoflooksnippers en de tomaatstukjes erdoor.
Leg een deksel op de pan en laat het groentemengsel op een laag vuur ca 10 min. zachtjes smoren.
Schenk de visbouillon erbij en voeg de tijm, de venkelzaadjes en het saffraanpoeder toe.
Breng de soep al roerend aan de kook en voeg naar smaak zout toe.
Roer de visstukjes door de soep en kook ze op een laag vuur ( de temperatuur van de soep moet onder het kookpunt blijven ) zonder deksel gaar 6-8 min.
Roer eventueel de pernod door de soep en strooi de fijngehakte peterselie erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst