KookJij

Hollands kropsla stamppotje met gebakken mosselen en tomaatjes

Een heerlijk hollands kropsla stamppotje met gebakken mosselen en tomaatjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mosselen.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hollands kropsla stamppotje met gebakken mosselen en tomaatjes te bereiden

Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze afgedekt in ca. 20 minuten gaar.
Snijd de sla in reepjes.
Breng de melk met de boter tegen de kook aan en neem de pan van het vuur.
Giet de aardappels af. Laat ze drogen en stamp ze fijn met het warme melkmengsel.
Bak de mosselen kort bruin in wat boter.
Bak in een tweede pan de tomaatjes tot ze iets barsten, bestrooi ze met de peterselie.
Schep de sla door de aardappels, voeg peper en zout toe en warm even door.
Schep de tomaat en mosselen op de stamppot.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst