Recept
« Terug naar recepten
					
						Het evenveeltje
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Het evenveeltje
Een heerlijk het evenveeltje recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Sascha ten Brink
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									12 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Amerika
								
																								
									Keuken:
									Amerikaanse
								
																								
									Bron:
									Cupcakes elke dag feest. Alisa Morov
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Het evenveeltje te bereiden
   Verwarm de oven voor op 170 °C.
Klop in een middelgrote kom de melk met de eiwitten en vanille-essence.
Zet weg.
Doe de droge ingrediënten in de kom van een keukenmachine en draai een paar tellen tot alles goed gemengd is.
Voeg de roomboter en de helft van het eimengsel toe.
Draai op lage snelheid tot alles net gemengd is.
Verhoog de snelheid een beetje en draai dan nog 1 minuut.
Schraap de wand van de kom schoon.
Voeg het overgebleven eimengsel toe en draai 1 minuut op hoge snelheid.
Bekleed de vormpjes met papieren cakevormpjes.
Schep er met een lepel beslag in tot ze voor de helft tot twee drede gevuld zijn, afhankelijk van hoe bol je de gebakken cupcajes wilt hebben.
Bak de cupcakes 25 tot 30 minuten in de oven, of tot een ingestoken satéstokje er schoon uitkomt.
									Klop in een middelgrote kom de melk met de eiwitten en vanille-essence.
Zet weg.
Doe de droge ingrediënten in de kom van een keukenmachine en draai een paar tellen tot alles goed gemengd is.
Voeg de roomboter en de helft van het eimengsel toe.
Draai op lage snelheid tot alles net gemengd is.
Verhoog de snelheid een beetje en draai dan nog 1 minuut.
Schraap de wand van de kom schoon.
Voeg het overgebleven eimengsel toe en draai 1 minuut op hoge snelheid.
Bekleed de vormpjes met papieren cakevormpjes.
Schep er met een lepel beslag in tot ze voor de helft tot twee drede gevuld zijn, afhankelijk van hoe bol je de gebakken cupcajes wilt hebben.
Bak de cupcakes 25 tot 30 minuten in de oven, of tot een ingestoken satéstokje er schoon uitkomt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Yvonne zegt:
brinkie1970 zegt:
brinkie1970 zegt:
Ik heb het zelf nog niet gemaakt en het recept van een collega gehad uit het kookboekje van alisa Morov. Dus ik zou het even niet weten....
hns zegt:
Moet het 'deeg' dan niet eerst even rijzen, voordat je het in de oven zet? grt Hans:)
                    
brinkie1970 zegt:
Ik zou niet echt weten waarom de schrijfster de naam gebruikt, waarschijnlijk omdat de hoeveelheden hetzelfde zijn als bij de lichte cupcapes.