KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Zweden recepten

    1. Ingredienten: 500 gram suiker, 1/3 liter siroop, 1 ei, 500 gram boter, 3 deiliter slagroom, 2 eetlepels gemberpoeder, 2 eetlepels gemalen kaneel, 2 eetlepels gemalen kruidnagel, 1 eetlepel gemalen kardemom, 1 eetlepel maagzout (bicarb...
    2. Ingredienten: deeg:, 325 ml melk, 5 kardemompitten of 1 tl gemalen kardemom, 60 g boter, 525 g bloem + 2 el bloem om uit te rollen, 100 g suiker, mespunt zout, 1 zakje droge gist (7 g), vulling:, 70 g zachte roomboter, 70 g suiker, 2...
    3. Ingredienten: • 12 grote dunne plakken gerookte zalm, • 500 gram zalmsnippers, • 4 deciliter crème fraîche, • peper en zout, • 2 theelepels limoensap, • 4 eetlepels fijngesneden bieslook, • 3 eetlepels fijngesneden peterselie, • 6 bla...

    4. Ingredienten: 500 g gele, groene of spliterwten, 1250 ml koud water, 2 middelgrote uien, fijngehakt, 1 hele ui, gepeld en met twee kruidnagels erin gestoken, 500 g mager gezouten spek aan een stuk, 1 theelepel marjolein, halve theelep...
    5. Ingredienten: 18 middelgrote ovale aardappelen, van ongeveer 60 g elk, 45 g boter, 5 eetlepels olijfolie, zeezout (Maldon)
    6. Ingredienten: 1 wilde zalm van ongeveer 2250 gram, schoongemaakt en geschubd, 25 gram (klein bosje) dille en 3 eetlepels 45 ml gehakte dille, 2 flinke eetlepels (30 ml) Maldonzout (of 1 ruime eetlepel tafelzout), flinke hand waterkers...
    7. Ingredienten: [voor het deeg:], 150 gram boter, 5 dl. melk, 50 gram verse gist (of 12 gram droge gist), 1/2 theel. zout, 1 - 1,5 dl. suiker [in Zweden werkt men met iets andere maten... BH], 2 theel. gemalen kardemom, ca. 1,3 l bloem...
    8. Ingredienten: 1 plak tunnbrod, 30 gram crème fraîche, 80 gram Schotse gerookte zalm (dun gesneden), 80 gram crème fraîche, 85 gram kreeft (gekookt), zout en peper uit de molen

    9. Ingredienten: 8 granny Smith appels, 1 grote ui, Handvol gesneden blad peterselie, 1 blikjes tonijn, 5 el zure room
    10. Ingredienten: 750 gr aardappelblokjes uit de diepvries, 1 pond gebraden rundvlees in blokjes, 250 gr ham in blokjes, 2 uien, boter, olie, 1 eetl peterselie, zout, peper, 1 eidooier of gebakken ei p.p.
    11. 'Raggmunk' is de naam van deze Zweedse aardappelpannenkoekjes. Een beetje zoals de Zwitserse rösti, maar dan in miniversie. In Zweden worden de koekje... Ingredienten: 600 g loskokende of frietaardappelen (het liefst oude), 90 g patisseriebloem, 3 dl melk, 1 ei, boter of ghee (geklaarde boter), peper van de molen, zout
    12. Ingredienten: NOTABENE:Deze salade is een variant van de Zweedse salade : "Skagen"., -4 flinke aardappels, gewassen, -300 gram krabvlees, geschoond en in kleine stukjes geplukt, -300 gram kleine "Noorse" garnalen, geschoond en gekookt...
    13. Ingredienten: Deeg:, 540 gr bloem van goede kwaliteit, 100 gr suiker, o,5 tl zout, 0,5 tl kardemom, 60 gr gesmolten boter, 1 pakje verse of 1 zakje droge gist, 3 dl lauwe melk, Vulling:, 50 gram boter, 100 gram suiker, ong. 1 eetlepel...

    14. Ingredienten: 2 kg mosselen, 25 g boter, 4 ansjovisfilets (blikje a 46 g), in stukjes, 1 zakje verse dille (15 g), fijngesneden, 1 bekertje crème fraîche (125 ml), 3 eetlepels mierikswortel (potje a 140 g)
    15. Ingredienten: 500 g witte vis (pladijsfilet, kabeljauw, ...), 4 lente-uitjes, 1 eiwit, 2 el broodkruim of paneermeel, 2 el olijfolie, 1 bosje dragon, 1 el bloem, voor de pesto:, 2 el vers versnipperde peterselie, 100 g pecannoten, 2...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  3. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  5. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  8. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  9. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  10. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.