-
Hasselback-aardappeltjes
Categorie: Aardappels
80 min
Ingredienten: 18 middelgrote ovale aardappelen, van ongeveer 60 g elk, 45 g boter, 5 eetlepels olijfolie, zeezout (Maldon)
-
Zweedse erwtensoep met spek- Ärter med Fläsk
Categorie: met Vlees
120 min
Ingredienten: 500 g gele, groene of spliterwten, 1250 ml koud water, 2 middelgrote uien, fijngehakt, 1 hele ui, gepeld en met twee kruidnagels erin gestoken, 500 g mager gezouten spek aan een stuk, 1 theelepel marjolein, halve theelep...
-
Zweedse haringsalade
Categorie: Koud
30 min
Niet alleen in Nederland zijn we dol op zoute haring, In Zweden weten ze er
ook wel weg mee.
Ik kwam in een van mijn kookboekjes een leuk receptje tegen vo...
Ingredienten: 1 zakje sla (75 gram) ik had rucola, maar andere kan ook, 4 zoute haringen, 2 aardappelen (vastkokend), 2 eieren (hardgekookt), 1 (rode) ui, 1 appel, 50 gram augurkjes, dille, beetje voor door de salade en enkele takjes...
-
Terrine van zalm
Categorie: Warm, Overig
20 min
Ingredienten: • 12 grote dunne plakken gerookte zalm, • 500 gram zalmsnippers, • 4 deciliter crème fraîche, • peper en zout, • 2 theelepels limoensap, • 4 eetlepels fijngesneden bieslook, • 3 eetlepels fijngesneden peterselie, • 6 bla...
-
Zweedse zalm
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
45 min
Ingredienten: 1 wilde zalm van ongeveer 2250 gram, schoongemaakt en geschubd, 25 gram (klein bosje) dille en 3 eetlepels 45 ml gehakte dille, 2 flinke eetlepels (30 ml) Maldonzout (of 1 ruime eetlepel tafelzout), flinke hand waterkers...
-
Zweedse sushirol met geplette aardappelen, maatjes
Categorie: Koud
35 min
Ingredienten: 400 g aardappelen (Bintje), 50 cl olijfolie (extra vierge), 1 eetlepel dille (fijngehakt), cayennepeper, snufje nootmuskaat, zeezout, 2 norivellen, 2 maatjes, 2 dl zure room, sap van 1/2 citroen, 1 theelepel wasabimoster...
-
Aardappelpannenkoeken
Categorie: Bijgerechten
25 min
'Raggmunk' is de naam van deze Zweedse aardappelpannenkoekjes. Een beetje zoals de Zwitserse rösti, maar dan in miniversie. In Zweden worden de koekje...
Ingredienten: 600 g loskokende of frietaardappelen (het liefst oude), 90 g patisseriebloem, 3 dl melk, 1 ei, boter of ghee (geklaarde boter), peper van de molen, zout
-
Gravlax variatie
Categorie: Koud, Koud
2880 min
Er zijn vele manieren om gemarineerde zalm te serveren en ook alle gravad laxen zijn niet het zelfde
Ingredienten: VIS, *1 volledige zalm->2 zijden geschoond en geschubd (± 1400 gr), *4 - 6 eetlepels grof zout, *4 eetlepels kristalsuiker, *2 eetlepels zwarte peper, grof gemalen, *2 eetlepels jeneverbessen, gekneusd, *1 eetlepel koria...
-
Zweedse Kaneelbollen
Categorie: Gebak
80 min
Ingredienten: [voor het deeg:], 150 gram boter, 5 dl. melk, 50 gram verse gist (of 12 gram droge gist), 1/2 theel. zout, 1 - 1,5 dl. suiker [in Zweden werkt men met iets andere maten... BH], 2 theel. gemalen kardemom, ca. 1,3 l bloem...
-
Zweedse peperkoekjes
Categorie: Kerst, Traktatie
40 min
Ingredienten: 500 gram suiker, 1/3 liter siroop, 1 ei, 500 gram boter, 3 deiliter slagroom, 2 eetlepels gemberpoeder, 2 eetlepels gemalen kaneel, 2 eetlepels gemalen kruidnagel, 1 eetlepel gemalen kardemom, 1 eetlepel maagzout (bicarb...
-
Zweedse appelsalade
Categorie: Koud
15 min
Ingredienten: 8 granny Smith appels, 1 grote ui, Handvol gesneden blad peterselie, 1 blikjes tonijn, 5 el zure room
-
Roulleau van Zweeds tunnbrod met gerookte zalm
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 1 plak tunnbrod, 30 gram crème fraîche, 80 gram Schotse gerookte zalm (dun gesneden), 80 gram crème fraîche, 85 gram kreeft (gekookt), zout en peper uit de molen
-
pytt i panna-zweedse hachee
Categorie: Gerechten
60 min
Ingredienten: 750 gr aardappelblokjes uit de diepvries, 1 pond gebraden rundvlees in blokjes, 250 gr ham in blokjes, 2 uien, boter, olie, 1 eetl peterselie, zout, peper, 1 eidooier of gebakken ei p.p.
-
Zweedse mosselen
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
25 min
Ingredienten: 2 kg mosselen, 25 g boter, 4 ansjovisfilets (blikje a 46 g), in stukjes, 1 zakje verse dille (15 g), fijngesneden, 1 bekertje crème fraîche (125 ml), 3 eetlepels mierikswortel (potje a 140 g)
-
Zeevruchtensalade uit Zweden
Categorie: Salades, Koud
60 min
Ingredienten: NOTABENE:Deze salade is een variant van de Zweedse salade : "Skagen"., -4 flinke aardappels, gewassen, -300 gram krabvlees, geschoond en in kleine stukjes geplukt, -300 gram kleine "Noorse" garnalen, geschoond en gekookt...
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Bourgondische sukadelapjes
Recept: Alikruiken (krukkels)
Recept: Wildsoep (bouillon)
Recept: Snelle roomsaus bij vis
Recept: Limburgse Koude Schotel
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Gebraad licht gerookt met een marinade