KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Zweden recepten

    1. Ingredienten: 750 gr aardappelblokjes uit de diepvries, 1 pond gebraden rundvlees in blokjes, 250 gr ham in blokjes, 2 uien, boter, olie, 1 eetl peterselie, zout, peper, 1 eidooier of gebakken ei p.p.
    2. 'Raggmunk' is de naam van deze Zweedse aardappelpannenkoekjes. Een beetje zoals de Zwitserse rösti, maar dan in miniversie. In Zweden worden de koekje... Ingredienten: 600 g loskokende of frietaardappelen (het liefst oude), 90 g patisseriebloem, 3 dl melk, 1 ei, boter of ghee (geklaarde boter), peper van de molen, zout
    3. Ingredienten: 1 wilde zalm van ongeveer 2250 gram, schoongemaakt en geschubd, 25 gram (klein bosje) dille en 3 eetlepels 45 ml gehakte dille, 2 flinke eetlepels (30 ml) Maldonzout (of 1 ruime eetlepel tafelzout), flinke hand waterkers...

    4. Ingredienten: 18 middelgrote ovale aardappelen, van ongeveer 60 g elk, 45 g boter, 5 eetlepels olijfolie, zeezout (Maldon)
    5. Ingredienten: deeg:, 325 ml melk, 5 kardemompitten of 1 tl gemalen kardemom, 60 g boter, 525 g bloem + 2 el bloem om uit te rollen, 100 g suiker, mespunt zout, 1 zakje droge gist (7 g), vulling:, 70 g zachte roomboter, 70 g suiker, 2...
    6. Ingredienten: 1 plak tunnbrod, 30 gram crème fraîche, 80 gram Schotse gerookte zalm (dun gesneden), 80 gram crème fraîche, 85 gram kreeft (gekookt), zout en peper uit de molen
    7. Ingredienten: [voor het deeg:], 150 gram boter, 5 dl. melk, 50 gram verse gist (of 12 gram droge gist), 1/2 theel. zout, 1 - 1,5 dl. suiker [in Zweden werkt men met iets andere maten... BH], 2 theel. gemalen kardemom, ca. 1,3 l bloem...
    8. Ingredienten: 500 gram suiker, 1/3 liter siroop, 1 ei, 500 gram boter, 3 deiliter slagroom, 2 eetlepels gemberpoeder, 2 eetlepels gemalen kaneel, 2 eetlepels gemalen kruidnagel, 1 eetlepel gemalen kardemom, 1 eetlepel maagzout (bicarb...

    9. Ingredienten: 500 g gele, groene of spliterwten, 1250 ml koud water, 2 middelgrote uien, fijngehakt, 1 hele ui, gepeld en met twee kruidnagels erin gestoken, 500 g mager gezouten spek aan een stuk, 1 theelepel marjolein, halve theelep...
    10. Ingredienten: 400 g aardappelen (Bintje), 50 cl olijfolie (extra vierge), 1 eetlepel dille (fijngehakt), cayennepeper, snufje nootmuskaat, zeezout, 2 norivellen, 2 maatjes, 2 dl zure room, sap van 1/2 citroen, 1 theelepel wasabimoster...
    11. Ingredienten: 8 granny Smith appels, 1 grote ui, Handvol gesneden blad peterselie, 1 blikjes tonijn, 5 el zure room
    12. Ingredienten: • 12 grote dunne plakken gerookte zalm, • 500 gram zalmsnippers, • 4 deciliter crème fraîche, • peper en zout, • 2 theelepels limoensap, • 4 eetlepels fijngesneden bieslook, • 3 eetlepels fijngesneden peterselie, • 6 bla...
    13. Ingredienten: Deeg:, 540 gr bloem van goede kwaliteit, 100 gr suiker, o,5 tl zout, 0,5 tl kardemom, 60 gr gesmolten boter, 1 pakje verse of 1 zakje droge gist, 3 dl lauwe melk, Vulling:, 50 gram boter, 100 gram suiker, ong. 1 eetlepel...

    14. Ingredienten: 2 kg mosselen, 25 g boter, 4 ansjovisfilets (blikje a 46 g), in stukjes, 1 zakje verse dille (15 g), fijngesneden, 1 bekertje crème fraîche (125 ml), 3 eetlepels mierikswortel (potje a 140 g)
    15. Er zijn vele manieren om gemarineerde zalm te serveren en ook alle gravad laxen zijn niet het zelfde Ingredienten: VIS, *1 volledige zalm->2 zijden geschoond en geschubd (± 1400 gr), *4 - 6 eetlepels grof zout, *4 eetlepels kristalsuiker, *2 eetlepels zwarte peper, grof gemalen, *2 eetlepels jeneverbessen, gekneusd, *1 eetlepel koria...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Pasta met witlof, peer, makreel en pijnboompitjes
    Pasta met witlof, peer, makreel en pijnboompitjes Categorie Pasta's, Vis, schaal- en schelpdieren
    Pasta met witlof, peer, makreel en pijnboompitjes. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Mini-saucijzenbroodjes
    Mini-saucijzenbroodjes Categorie Warm, Koud
    Mini-saucijzenbroodjes. De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  3. Tomaten-auberginesoep
    Tomaten-auberginesoep Categorie met Groente
    Smaakvolle soep met pit, de aubergine is in deze soep een echte smaakmaker en is goed in balans met de tomaat.. De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Balletjes in stoofvleessaus
    Balletjes in stoofvleessaus Categorie Vlees
    Wie houdt er niet van stoofvlees? Culiredactrice Sofie is zo verzot op stoofvlees dat ze met plezier haar beste recepten prijsgeeft. Zoals deze balletjes m.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Hartige krans van croissantdeeg
    Hartige krans van croissantdeeg Categorie Gerecht
    Hartige krans van croissantdeeg. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  6. Knoflookbrood
    Knoflookbrood Categorie Bijgerechten, Gerecht
    Knoflookbrood. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  7. Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette
    Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette Categorie Vlees, Wokken
    Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm
    Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm Categorie Ovenschotels
    Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas
    Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas Categorie Vlees, Wokken
    Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas. De bereidingstijd is circa 180 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade
    Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade Categorie Gevogelte, Rijst, Salades
    Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade. De bereidingstijd is circa 160 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.