KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Thailand recepten

  1. Thais rundvlees in oestersaus
    Thais rundvlees in oestersaus
    Thailand, niet alleen een mooi (vakantie)land, maar er komen ook heerlijke gerechten weg. Zo ook dit rundvlees in oestersaus. Ingredienten: 1 zak boontjesmix(250 gram), 1 bakje shii-takes(100 gram), 1 rode paprika, 2 biefstukken, 4 eetlepels olie, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels oestersaus, 50 gram cashewnoten,grof gehakt
  2. Oosterse sperziebonen -  snijbonen
    Oosterse sperziebonen - snijbonen
    Ingredienten: 300 gram sperziebonen (of snijbonen), 2 el zonnebloemolie, 1 teentje knoflook fijngehakt, 1 tl komijn (djinten), 1 tl mosterdzaadjes, 1 tl geelwortel (kurkuma), 1 tl gemalen koriander (ketoembar), 2 tomaten grofgehakt, 2...
  3. Thaise Saus
    Thaise Saus
    Deze saus past eigenlijk wel overal bij,maar wordt vooral gebruikt bij visgerechten (sushi,sasjimi,vistartaar,gejookte vis,gerechten met "rood"v... Ingredienten: Zie boven, ***, 1 eetlepel geraspte gember, 2 teentjes knoflook, 1-2 sjalotjes, 2 lenteuitjes, het wit en het lichtgroene deel, rasp van 1 limoen, 2 eetlepels limoensap, 2 eetlepels vissaus, 1 eetlepel oestersaus, 2 eetl...

  1. Thaise kip met cashewnoten
    Thaise kip met cashewnoten
    Ingredienten: 400-500 g kipfilet in blokjes, sojasaus, zwarte peper uit molen, sesamolie, bloem, 2 uien, paprika rood, paprika groen, 200 g champignions, lente-uitjes,, ± 5 teentjes knoflook (event knoflook naar smaak : minimaal 2 tee...
  2. Thaise Kippensoep
    Thaise Kippensoep
    Ingredienten: 250 g kipfilet, 2 rode pepers, 1 cm gemberwortel, 1 stengel citroengras (sereh), 1/2 paksoi, 150 g sojascheuten, 1 l Knorr Kippenbouillon van 2 tabletten, 1 blik kokosmelk, 1 scheut vissaus, sap van 1/2 citroen
  3. Spitskool Thai
    Spitskool Thai
    Ingredienten: 1 spitskool, in fijne reepjes gesneden, 3 sjalotten, fijn gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijn gesnipperd, 2 eetlepels rijstolie, 10 - 15 cc Thaise currypasta, liefst groen, maar rood kan ook, 100 ml dikke cocosmelk gemaak...
  4. Thaise penang curry met garnalen
    Thaise penang curry met garnalen
    Ingredienten: 200 ml kokosmelk, 1 zakje onoff spices Thaise penang-currypasta, een rode paprika in grote stukken, palmsuiker, vissaus, 200 gram rauwe gepelde garnalen, Thaise basilicum, verse groene peperkorrels
  5. Thaise masaman curry
    Thaise masaman curry
    Ingredienten: 1 zakje onoff spices masaman curry-pasta, 500 g kip of rundvlees in dunne reepjes of in blokjes van 3 cm, een blikje kokosmelk (400 ml), 50 gram ongezouten pinda’s, 2 aardappelen in partjes, 1 cm verse gember
  6. Thaise kerriesoep met naanbrood
    Thaise kerriesoep met naanbrood
    Ingredienten: 4 kippenbouten, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 winterwortel, 1 prei, 2 blaadjes laurier, 1 eetlepel peperkorrels, zout (naar smaak), verse kruiden voor de bouillon (tijm, rozemarijn, peterselie), 1 liter water, 3 eet...
  7. Vegetarische Thaise Tom Yam soep
    Vegetarische Thaise Tom Yam soep
    Ingredienten: 500 ml water of groenten bouillon van een blokje, 1 zakje onoff spices Tom Yam soep pasta, 200 gram taugé, rijstnoedels, bosui, rode pepertje in ringetjes, naar smaak; een paar drupjes lichte (chinese) sojasaus
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Salade van roze garnalen, radijzen en aardappelen met vinaigrette
    Salade van roze garnalen, radijzen en aardappelen met vinaigrette Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    . Ingredienten: 20 roze garnalen , 500 g vastkokende kleine aardappelen, 100 g gemengde sla, 2 bosjes radijzen, 1 bosje dille, gesnipperd, het sap van 2 limoenen, 100 ml olijfolie, zout, zwarte peper
  2. Salade van maatjes, rode bieten en aardappelen
    Salade van maatjes, rode bieten en aardappelen Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    . Ingredienten: 800 g aardappelen, 500 g rauwe rode bieten, geraspt, 0.5 bosje bieslook, gesnipperd, 4 takjes platte peterselie, gehakt, 2 takjes dragon, gehakt, sla voor de afwerking, 6 maatjes, 150 g yoghurt op z’n Grieks, 1 El mayona
  3. Salade van gemarineerd rundvlees en roergebakken tomaten, bonen en lente-uitjes
    Salade van gemarineerd rundvlees en roergebakken tomaten, bonen en lente-uitjes Categorie Vlees
    . Ingredienten: 600 g steak van Blauwe van Vlaanderen, 4 grote tomaten, 4 teentjes look, 4 El olijfolie, 250 g sperziebonen, 1 bosje lente-uien, 1 El azijn, 1 kleine handvol kervel, 4 takjes oregano, zout, zwarte peper
  4. Steak van Blauwe van Vlaanderen met chimichurri-saus
    Steak van Blauwe van Vlaanderen met chimichurri-saus Categorie Vlees
    . Ingredienten: 4 steaks, 12 kleine vastkokende aardappelen, 8 cocktailtomaten, 3 takjes oregano, 1 bosje koriander, 1 bosje platte peterselie, 2 teentjes look, 3 takjes tijm, 1/2 tl sterke paprika, 1 het sap van 1 limoen, olijfolie, zo
  5. Brochettes van Blauwe van Vlaanderen met huisgemaakte kruidenmayonaise
    Brochettes van Blauwe van Vlaanderen met huisgemaakte kruidenmayonaise Categorie Vlees
    . Ingredienten: 1/2 bosje dragon, 5 takjes bieslook, 1 eierdooier, 1 El sterke mosterd, 1 El citroensap, 200 ml zonnebloemolie, 2 steaks van Blauwe van Vlaanderen van ongeveer 300 g, 4 rode uien, 1 rode paprika, olijfolie bij gebruik va
  6. Rundbrochette met geroosterde bloemkool en aardappelen, geparfumeerd met citroen- en tijmolie
    Rundbrochette met geroosterde bloemkool en aardappelen, geparfumeerd met citroen- en tijmolie Categorie Vlees
    . Ingredienten: 4 rundbrochettes, 1 bloemkool, 20 krielaardappelen, geschild, 1 handvol rucola, 3 takjes tijm, de blaadjes eraf geritst, 1 teen look, gehakt, de zeste en het sap van 1 citroen, 100 ml olijfolie, 0.5 El zachte paprika, mo