-
Oosterse sperziebonen - snijbonen
Categorie: Groenten
25 min
Ingredienten: 300 gram sperziebonen (of snijbonen), 2 el zonnebloemolie, 1 teentje knoflook fijngehakt, 1 tl komijn (djinten), 1 tl mosterdzaadjes, 1 tl geelwortel (kurkuma), 1 tl gemalen koriander (ketoembar), 2 tomaten grofgehakt, 2...
-
Rode curry met eend en lychees
Categorie: Wokken
30 min
Soms vind ik het leuk om weer eens een keer door mijn verzameling kookboeken te spitten. Dan kom ik weer eens leuke en lekkere dingen tegen die ik misschie...
Ingredienten: 500 gram eendenborst (2 stuks), 2 el zonnebloem olie, 2 tot 3 el rode curry pasta, 1 blik kokosmelk (200 ml), 2 dl groentebouillon, 2 el vissaus (nam pla), 1 el suiker, 1 blik lychees (250 gram), 1 bakje kerstomaatjes (2...
-
Hartige taart met een Thaise touch
Categorie: Overig, Taarten
60 min
Ik ben een ontzettende liefhebber van de Thaise keuken maar ik hou ook heel erg van hartige taarten. Een leuke uitdaging dus om daar een nieuw gerecht mee...
Ingredienten: 500 gram (runder) gehakt, 1 rol bladerdeeg of 7 plakjes deeg voor hartige taart, ½ spitskool, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 1 of 2 el rode curry, 2 el vissaus, 2 tl rietsuiker, 4 kaffir lime leaves (limoenblaadjes), 200 ml...
-
Pad Thai met kip
Categorie: Wokken, Warm
30 min
Pad Thai is een beroemd roerbak gerecht uit Thailand. Bekend om de noedels of bami met roergebakken ei, limoen en pinda's. Het wordt ook wel met garnalen g...
Ingredienten: Bami snippers of noodels, Kipfilet, Gezouten pinda's, Eieren, Oosterse groenten (met tauge), Limoen, Suiker, Ketchup, Olie, Sambal, Vissaus, Knoflook, Koriander, Peper, Zout
-
Pittige biefstukreepjes in paprika-kokossaus
Categorie: Vlees
25 min
Ik heb dit recept al eerder gemaakt met grote garnalen. Met biefstuk-reepjes zeker zo lekker. Heerlijk oosters en pittig van smaak.
Ingredienten: 600 g dunne reepjes biefstuk , 4 tenen knoflook, uit de knijper , zout 1/2 eetlepel vers gemalen witte peper , 1 theelepel gemalen koriander , 4 eetlepels lichte sojasaus (Chinese of Japanse) , 2 eetlepels zonnebloemoli...
-
Oranje curry met garnalen, mango en zoete aardappel
Categorie: Wokken
30 min
Met deze Oranje curry kun je op elk Oranje feestje goed voor de dag
komen. Natuurlijk eet je dit niet alleen met Koningsdag of andere speciale
Oranje aange...
Ingredienten: 400 gram grote garnalen, 500 gram zoete aardappel , 2 mango's, 1 bosje lente ui, 2 flinke tenen knoflook, 2 el gele Thaise curry pasta (rode kan ook), 1 blik kokosmelk (400 ml), 400 ml kippenbouillon, 2 el Thaise vissaus...
-
Aziatische honing gehaktkoekjes met lenteuitjes en een pittige saus
Categorie: Vlees
25 min
Deze lekkere gehaktkoekjes met een vulling van o.a. honing, vissaus en lenteuitjes heb ik gemaakt als uitbreiding bij een rijsttafel. Maar ook leuk voorge...
Ingredienten: Gehaktkoekjes: 500 gram rundergehakt , 1 eetlepel vloeibare honing , 1 eetlepel vissaus (Thaisse) , 4 dunne lente-uitjes in hele smalle ringetjes gesneden, 1 theelepel zout , 1 theelepel suiker , 1 los geklopt ei , 2 eet...
-
Thaise groentesoep met kip (Tom Kha Kai)
Categorie: met Vlees, met Groente
120 min
Een poosje geleden was ik bij mijn dochter en die had deze heerlijke soep
gemaakt. Toen ik naar het recept vroeg moest ze eerlijkheidshalve
bekennen dat ze...
Ingredienten: 2 flinke kippenpoten, 1 stuk gemberwortel, 1 rode peper, 1 stengel citroengras, 2 tenen knoflook, kippen of groentebouillon, 2 uien, 1 flinke wortel, 150 gram sperzieboontjes (of kousenband), 1 rode, 1 gele en 1 groene p...
-
Thais gestoofd rundvlees met broccoli en rijst.
Categorie: Vlees
150 min
Lekker een portie meer maken , invriezen en
dan..... weinig werk na een vermoeiende , maar heel leuke oma oppasdag.
Dit recept was beschreven voor 2 person...
Ingredienten: 4 teentjes knoflook gesnipperd, gemberwortel (4 cm)geschild in plakjes, 2 serehstengel gekneust (citroengras) of 2 theelepel gedroogde sereh, 3 gedroogde pepertjes verkruimeld, 750 gram magere runderlappen in blokje...
-
Thais runder stoofvlees
Categorie: Stoofschotels
120 min
Een van de lekkerste dingen van de herfst en winter zijn de heerlijke stoofpotjes.
De Thaise keuken is bij mij nogal favoriet dus deze stoofschotel moest...
Ingredienten: 600 g runderriblappen of sukadelappen, 2 uien, 4 teentjes knoflook, 1 chilipeper, 1 cm verse gember, 250 ml groentebouillon of runderbouillon, 25 g (droge) witte rijst, 40 g pinda's, 1 struik (broccoli (vtv even blancher...
-
Thaise groene curry met kip (Kaeng Khiao Wan Kai) van Krata Thai
Categorie: Gevogelte, Wokken
30 min
Fijn gesneden, gebakken kipfilet in groene currypasta met sugarsnaps,
cashewnoten en champignons. Zo staat het op de kaart in mijn favoriete
Thaise restaur...
Ingredienten: 600 gram kipfilet (of kipdijfilet), 150 gram sugar snaps (of peultjes), 250 gram champignons, handvol (geroosterde) cashewnoten, 2-4 el groene currypasta, 1 blik kokosmelk (400 ml), 1 kopje water (of kippenbouillon), 6 k...
-
Wokschotel met kip, broccoli, kaki en cashewnoten
Categorie: Wokken, Dagschotel
30 min
Al vaker had ik ze wel eens gekocht op de markt of bij de groenteboer en
ook bij de supermarkt kom je ze gewoon tegen in het najaar. Maar verder
dan gewoon...
Ingredienten: 600 gram kipfilet, 1 struik broccoli, 1 bosje lente ui, 3 kaki's (sharonfruit), 15 gram koriander, 1 zakje (ongezouten) cashewnoten, 2 teentje knoflook, 4 el chilisaus, 1 rode peper (met of zonder pitjes al naar gelang g...
-
Thaise kip/cashew van de kookles in Thailand
Categorie: Wokken
30 min
Dit recept heb ik voor het eerst gemaakt op de Thaise kookles in Chiang Mai in Thailand. Ik heb het een beetje aangepast aan mijn smaak want in het origine...
Ingredienten: 600 gr. kipfilet, paprika stoplicht (groen/geel/rood), 250 gr. shi-take en/of champignons, 3 uien, bosje lenteui, 4 tenen knoflook, zakje (ongezoute) cashewnoten, bosje koriander, 1 rode peper, 4 el. vissaus, 4 el. oeste...
-
Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus
Categorie: Warm
20 min
Een heerlijk voorgerechtje. Kan trouwens ook goed als tussengerecht
wanneer je meerdere gangen hebt. Is erg gemakkelijk te maken. Fijn als je
gasten hebt want...
Ingredienten: 16 coquilles, schoongemaakt, drooggedept, zout, peper, bloem, olijfolie, Voor het karameliseren: - 1 el limoensap - 3 el bruine suiker - 1 tl vissaus - 1 tl sojasaus, Voor de saus: - sap van 1 limoen - 300 ml visbouillon...
-
Thaise roerbak met rode curry en grote garnalen
Categorie: Wokken
30 min
Eenvoudig gerecht met peulen, winterpeen, rode ui en bosui op smaak gebracht met zelfgemaakte rode currypasta. Lekker met basmati rijst.
Ingredienten: VOOR DE RODE CURRYPASTA, 1 rode peper zonder zaad in stukjes, 1/2 rode ui in stukjes, 1 flinke teen knolook in stukjes, 1 stukje verse sereh stengel gepeld in stukjes, 1/2 tl gemberpoeder, sap van een halve limoen, 1/2 e...
Recept: Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta
Recept: Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta
Recept: Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta
Recept: Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta
Recept: Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta
Recept: Griekse varkenshaas schotel met souvlaki kruiden en feta
Recept: Worteltjes met honing en mosterd
Recept: Plaatcake Drammenhage
Recept: Kersentaart zonder bakken uit de koelkast
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze