-
Ingemaakt Mosterdblad, Snijbiet, raapstelen, Boerenkool
Categorie: Groenten
25 min
Bij Maleisisch eten wordt nogal eens gebruik gemaakt van ingemaakt mosterdblad. Dit is een recept dat er dicht bij komt. De hoeveelheid zout is belangrijk...
Ingredienten: 700 gram mosterdblad - boerenkool - raapstelen - snijbiet, 3 liter water, 180 gram zeezout, 5 stuks steranijs, 6 cm gemberwortel in dunne plakjes, 1 eetlepel Sichuan peperkorrels, 6 gedroogde lomboks in stukken, 1 kaneel...
-
Babi pangang van krokant spek
Categorie: Vlees
50 min
Babi pangang van krokant spek
Ingredienten: buikspek, met zwoerd, knoflook, 5 spice powder, suiker, azijn, Saus:, knoflook, gember, geraspt, azijn, ketjap, tomatenpuree, suiker, zonnebloemolie
-
Nonya maaltijdsoep
Categorie: Salades
120 min
Ingredienten: 250 gram (varkens- of half-om-half) gehakt, 100 gram kabeljauwfilet, 6 surimisticks, 2 gedroogde Chinese paddenstoelen (shii-take), 1 worteltje, 1 voorjaarsuitje, 1 ei, 1 theelepel zout, 1 theelepel versgemalen peper, ½...
-
Pikante kip in soja-limoensaus (Ayam Tempra)
Categorie: Wokken, Gevogelte
55 min
Ingredienten: 1 verse kip (ca. 1,5 kg) of 1 kg kipdelen, 60 ml. plantaardige olie, 4 middelgrote rode of gewone uien, in ringen, 2-3 grote verse rode chilipepers, desgewenst zaadjes verwijderd, in ringen, 2 eetl. suiker, 85 ml. dikke...
-
RIJST Nasi Broccoli
Categorie: Rijst, Warm
45 min
Ingredienten: *4 koppen gekookte langkorrelige rijst, *1 grote broccoli, verdeeld in kleine roosjes en de stronken klein gesneden (apart), *4 eieren, geklutst, *4 sjalotjes, gesnipperd, *8 teentjes knoflook, gesnipperd, *5 cm gemberwo...
-
Bananenwitlof
Categorie: Gerechten
15 min
Ingredienten: 1 pond witlof (5 stronkjes), 1 bekertje crème fraîche, 1 banaan, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel sladressing, 1 eetlepel yoghurtmayonaise, peper/zout, paprikapoeder, (eventueel voor de kleur 1 rode paprika)
-
knoflookgamba,s in chilisaus
Categorie: Voorgerecht, Hoofdgerecht
40 min
Ingredienten: 1 kg. gamba,s,, 2 tenen knoflook, geperst,, 2 el. olie,, 3 thl. gemberwortel geraspt,, 1 stengel bleekselderij, in stukjes,, 1 rode paprika, in stukjes,, 1 el. zoete chilisaus,, 1 el. hoisinsaus,, 2 el. citroensap,, 1 th...
-
Aubergine in tomaten saus
Categorie: Groenten, Gerechten
10 min
Ingredienten: grote aubergine, olijf of zonnebloemolie, 4 eetl., 2-3 teentjes gepelde knoflook, 1 theel. suiker, 4 eetl. oestersaus, een paar druppels sesam olie, 1/4 gele paprika (in reepjes gesneden), peper en zout naar smaak, 1 kop...
-
Zeebaars met een Ketjap Glazuur
Categorie: Gerechten
60 min
Denk er aan dat het glazuur niet te zout wordt. Gebruik dus niet een Japanse soja.
Ingredienten: GLAZUUR:, 125 cc gewone ketjap, 60 cc saké, 5 eetlepels zoete abrikozen compôte of pruimencompôte, 3 eetlepels sjalotjes, gesnipperd + 2 zaadloze lombokjes gesnipperd, 1 eetlepel knoflook, gesnipperd, 1 eetlepel geraspte...
-
Vermicelli Singapore-Stijl
Categorie: Warm, Warm
45 min
Ook in Azie worden er vele recepten gemaakt met "pasta". Dit recept is er eentje van de vele gerechten in omloop.Het lijkt veel op de bekende Sin...
Ingredienten: 500 gram spaghetti,vermicelli,enz., 2 eieren geklutst, 2 ontbeende kippedijen in kleine blokjes gesneden, 4 sjalotjes gesnipperd, 4 teentjes knoflook gesnipperd, 1 kopje vol geraspte winterpeen, 1 kopje bevroren erwtjes,...
-
RIJST : Gebakken Rijst met Garnalen uit Maleisie
Categorie: Ontbijt & Lunch, Warm, Rijst, Warm, Warm
60 min
Een van de vele "nasi gorengs". Deze komt uit Maleisie en is vrij eenvoudig te bereiden.
Ingredienten: 4 koppen gekookte rijst, 3 eieren losgeklopt, 5 eetlepels rijstolie, 6 sjalotten gesnipperd, 6 teentjes knoflook gesnipperd, 3 rode lomboks ontzaad en in kleine halve ringetjes, 10 cc trassi, 5 cc oestersaus, 1 eetlepel...
-
Penang Hokkie Mee
Categorie: Maaltijdsoepen
210 min
Letterlijk vertaald betekent het rijst-miehoen op Zuid Chinese wijze, zoals die nu in Penang wordt bereid.
MEE = MEE Hoon = Rijstvermicelli
PENANG = Deelst...
Ingredienten: NOEDELS:, 350 gram eiermie blancheren, 150 gram rijstmie blancheren, 150 gram kangkun blancheren, 150 gram taugé blancheren, BOUILLON MET SUBSTANTIE :, 300 gram schoongemaakte en gedarmde garnalen, 250 gram biefstuk van...
-
Rendang uit Maleisie
Categorie: Vlees
180 min
In principe is het nog steeds een gerecht van langdurig gestoofd vlees met klapper en veel kruiden in santen.
Ingredienten: 750 gram rundvlees om te stoven in hapklare brokken, 200 gram geraspte kokos, 8 sjalotten schoonmaken en in stukken, 6 teentjes knoflook in stukken, 8 sereh stengels (het witte en lichtgroene gedeelte) in stukjes, 6 plak...
-
RIJST Nasi Goreng Udang
Categorie: Rijst
45 min
De vertaling is letterlijk : gebakken rijst met grote garnalen. Het is ietsje meer dan dat. Het is een mooi gerechtje uit Maleisie.
Ingredienten: 4 koppen gekookte rijst (over van de vorige dag), beetje water om over de rijst te sprenkelen (om de rijst iets vochtig te houden cq maken), 1 x 5cc oestersaus, 2 x 5 xx ketjap Benteng manis, 1 x 3 cc witte peper, 5 cc g...
-
Dadelgehakt
Categorie: Vlees
30 min
Ingredienten: •400 gram kalfsgehakt, nootmuskaat, •snufje kruidnagelpoeder, •snufje kaneelpoeder, •2 eetlepels olijfolie, •150 gram dadels, •2,5 deciliter kalfsbouillon, •1 blik (uitgelekte) kikkererwten, •1 eetlepel citroensap, •1 th...
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Quiche met champignons, spek en ui
Recept: Quiche met champignons, spek en ui
Recept: Ovenschotel witte kool Indonesisch gekruid
Recept: Ovenschotel witte kool Indonesisch gekruid
Recept: Birria Taco's met de Birria Bomb
Recept: Tajine: konijn bedwelmd in een romig sausje
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Rundvleesgoulash met port en balsamico
Recept: Rundvleesgoulash met port en balsamico
Gebruiker: Matthea Zandstra