-
Dadelgehakt
Categorie: Vlees
30 min
Ingredienten: •400 gram kalfsgehakt, nootmuskaat, •snufje kruidnagelpoeder, •snufje kaneelpoeder, •2 eetlepels olijfolie, •150 gram dadels, •2,5 deciliter kalfsbouillon, •1 blik (uitgelekte) kikkererwten, •1 eetlepel citroensap, •1 th...
-
RIJST Nasi Goreng Udang
Categorie: Rijst
45 min
De vertaling is letterlijk : gebakken rijst met grote garnalen. Het is ietsje meer dan dat. Het is een mooi gerechtje uit Maleisie.
Ingredienten: 4 koppen gekookte rijst (over van de vorige dag), beetje water om over de rijst te sprenkelen (om de rijst iets vochtig te houden cq maken), 1 x 5cc oestersaus, 2 x 5 xx ketjap Benteng manis, 1 x 3 cc witte peper, 5 cc g...
-
Ingemaakt Mosterdblad, Snijbiet, raapstelen, Boerenkool
Categorie: Groenten
25 min
Bij Maleisisch eten wordt nogal eens gebruik gemaakt van ingemaakt mosterdblad. Dit is een recept dat er dicht bij komt. De hoeveelheid zout is belangrijk...
Ingredienten: 700 gram mosterdblad - boerenkool - raapstelen - snijbiet, 3 liter water, 180 gram zeezout, 5 stuks steranijs, 6 cm gemberwortel in dunne plakjes, 1 eetlepel Sichuan peperkorrels, 6 gedroogde lomboks in stukken, 1 kaneel...
-
Rendang
Categorie: Vlees
250 min
Ingredienten: 600 gr riblap (in blokjes), 2 salamblaadjes, 2 teentjes knoflook, 2 djeroek poeroetblaadjes, 1 ui, 1 seréh stengel (citroengras), 4 kemirie noten, mespunt djahé (gember), 1 theelepel garnalenpasta (trassi), 2 schijfjes l...
-
Pikante kip in soja-limoensaus (Ayam Tempra)
Categorie: Wokken, Gevogelte
55 min
Ingredienten: 1 verse kip (ca. 1,5 kg) of 1 kg kipdelen, 60 ml. plantaardige olie, 4 middelgrote rode of gewone uien, in ringen, 2-3 grote verse rode chilipepers, desgewenst zaadjes verwijderd, in ringen, 2 eetl. suiker, 85 ml. dikke...
-
Zeebaars met een Ketjap Glazuur
Categorie: Gerechten
60 min
Denk er aan dat het glazuur niet te zout wordt. Gebruik dus niet een Japanse soja.
Ingredienten: GLAZUUR:, 125 cc gewone ketjap, 60 cc saké, 5 eetlepels zoete abrikozen compôte of pruimencompôte, 3 eetlepels sjalotjes, gesnipperd + 2 zaadloze lombokjes gesnipperd, 1 eetlepel knoflook, gesnipperd, 1 eetlepel geraspte...
-
Curry van Rundvlees uit Penang
Categorie: Vlees
120 min
De eetcultuur in Maleisie is groots. Er wordt betrekkelijk weinig thuis gekookt. Thuis koken is meestal duurder en minder gezellig.
In Maleisie is het vlee...
Ingredienten: 1200 gram longhaas of bavette (bestellen bij de slager) in blokjes van 2- 3 cm3, 3 eetlepels rijstolie, 2 sjalotjes in snippers, 5 cm gemberwortel in heel dunne plakjes, 4 teentjes knoflook, 6 steeltjes van de korianderp...
-
Kip Curry uit Maleisië (Ayam Rempah)
Categorie: Gevogelte
150 min
Ingredienten: Rempah = Een curry uit Maleisie, 2 eetlepels ketumbarzaadjes (koriander), 2 x 5 cc venkelzaadjes, 15 cc djintenzaadjes (komijn), 2,5 cm kaneelstok, 10 macadamia noten, grof gehakt, 8 sjalotten, grof gehakt, 8 teentjes kn...
-
RIJST Nasi Broccoli
Categorie: Rijst, Warm
45 min
Ingredienten: *4 koppen gekookte langkorrelige rijst, *1 grote broccoli, verdeeld in kleine roosjes en de stronken klein gesneden (apart), *4 eieren, geklutst, *4 sjalotjes, gesnipperd, *8 teentjes knoflook, gesnipperd, *5 cm gemberwo...
-
RIJST : Rijst met Garnalen uit de Wok
Categorie: Warm, Warm
45 min
Dit is een aangepast recept uit Maleisie, waarvan vele variaties in omloop zijn. Deze hieronder is er een uit het ouderlijk huis van mijn vrouw.
We gebruik...
Ingredienten: 4 eetlepels rijstolie, 4 sjalotten snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 2 rode lomboks zonder pitjes snipperen, 1 - 2 x 5cc trassi, 300 gram gepelde en gedarmde garnalen in kleine stukjes hakken, 4 koppen gekookte w...
-
Bananenwitlof
Categorie: Gerechten
15 min
Ingredienten: 1 pond witlof (5 stronkjes), 1 bekertje crème fraîche, 1 banaan, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel sladressing, 1 eetlepel yoghurtmayonaise, peper/zout, paprikapoeder, (eventueel voor de kleur 1 rode paprika)
-
RIJST : Gebakken Rijst met Garnalen uit Maleisie
Categorie: Ontbijt & Lunch, Warm, Rijst, Warm, Warm
60 min
Een van de vele "nasi gorengs". Deze komt uit Maleisie en is vrij eenvoudig te bereiden.
Ingredienten: 4 koppen gekookte rijst, 3 eieren losgeklopt, 5 eetlepels rijstolie, 6 sjalotten gesnipperd, 6 teentjes knoflook gesnipperd, 3 rode lomboks ontzaad en in kleine halve ringetjes, 10 cc trassi, 5 cc oestersaus, 1 eetlepel...
-
Rendang uit Maleisie
Categorie: Vlees
180 min
In principe is het nog steeds een gerecht van langdurig gestoofd vlees met klapper en veel kruiden in santen.
Ingredienten: 750 gram rundvlees om te stoven in hapklare brokken, 200 gram geraspte kokos, 8 sjalotten schoonmaken en in stukken, 6 teentjes knoflook in stukken, 8 sereh stengels (het witte en lichtgroene gedeelte) in stukjes, 6 plak...
-
Laksa met Kip-Curry
Categorie: Gevogelte
100 min
Vaak zegt de naam van het gerecht in Indonesie cq Maleisie precies wat het is. Het zgn."What you see (hear) is what you get". Laksa staat voor...
Ingredienten: 4 grote ontbeende kippenbouten (dijen + pootjes)., 1 1/2 grote ui snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 4 kemiri noten grof hakken, 1 kleine theelepel (= 3 cc) trassi, 1 eetlepel gemberrasp, 1 x 5 cc kunyit poeder, 1...
-
Nonya maaltijdsoep
Categorie: Salades
120 min
Ingredienten: 250 gram (varkens- of half-om-half) gehakt, 100 gram kabeljauwfilet, 6 surimisticks, 2 gedroogde Chinese paddenstoelen (shii-take), 1 worteltje, 1 voorjaarsuitje, 1 ei, 1 theelepel zout, 1 theelepel versgemalen peper, ½...
Recept: Pittige spaghetti met knoflookgarnalen en bosui-pesto
Recept: Eiercake (Eksi koekoe)
Recept: Ovenschotel met tomaat en broccoli
Recept: Kniepertjes- Knijpertjes
Recept: Vakantie : tonijn salade
Recept: Vakantie : tonijn salade
Recept: Kipfilet van de contactgrill
Recept: Malaga ijs
Recept: Witte chocolademousse
Recept: Witte chocolademousse
Recept: Pizza met scampi's , gerookte zalm en kruidenkaas
Recept: Pizza met scampi's , gerookte zalm en kruidenkaas
Recept: Sambal Badjak
Recept: Sambal Badjak
Gebruiker: Hilde Dumont