KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Frankrijk recepten

    1. Ingredienten: 50 gr boter, 750 gr uien, in dunne ringen gesneden, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 45 gr bloem, 2 liter runder-of kippenbouillon, 250 ml witte wijn, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, zout en peper, 12 sneetjes stokbrood, 100...
    2. Ingredienten: - 1kg rundvlees, - 1 fles goede rode wijn (bijvoorbeeld Bourgogne Mercurey of Rully), - 500g wortelen, in stukken, - 1 ui, fijngesnipperd, - 2 teentjes knoflook, gehakt, - 1 tak groene selder, fijngesneden, - 2 eetlepels...
    3. Ingredienten: 2 kilo mosselen (schoongemaakt, ontdaan van pokken en baarden), 250 ml crème fraîche, 250 ml kookroom, 1 thee lepel echte Dijonmosterd, 1 thee lepel witte peper, 1 thee lepel zeezout, 1 eetlepel fijn gehakte selderij, 1...

    4. Ingredienten: 1 doos kikkerbillen, 3 flinke tenen knoflook fijn gesneden, 3 el gehakte peterselie, 1 pakje roomboter, 1 kopje olijfolie
    5. Dit is een smakelijke Franse uiensoep met een heerlijke bite. Ingredienten: 40 gram boter of margarine, 600 gram uien, in ringen, 1 liter vleesbouillon (van tablet), 1 laurierblad, zout, peper, 8 plakken stokbrood, 120 gram geraspte gruyere (kaas)
    6. Ingredienten: 150 gram Pied-de- Mouton, 150 gram cantharellen, 50 gram Hoorntjes van overvloed (Trompette de la mort), 200 gram eekhoorntjesbrood, 2 tenen knoflook, zout en peper naar smaak, scheutje olijfolie, klein klontje boter, sc...
    7. Ingredienten: 500 g varkenslende of -schouder (zonder bot), 500 g lamsschouder of lamsvlees (zonder bot), 500 g rundvlees (borst- of een stuk) (zonder bot), 250 g ui, 1 grote wortel, 2 teentjes knoflook, 1500 g aardappelen, 2 preien,...
    8. Ingredienten: 100 gram hollandse gepelde garnalen, peper en zout, 25 gram boter, 25 gram bloem, 1 deciliter droge witte wijn, 2 deciliter visbouillon (van tablet), 3 eetlepels slagroom, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 eetlepel gesnipperd...

    9. Ingredienten: 4 hazenbouten, 4 el wildkruiden, 4 el bloem, 75 gr boter, 3 uien, in halve ringen, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 4 dl wildfond, 1 dl rode wijn, 1 dl rode port, 2 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 4 kruidnagels, 4 jenev...
    10. Ingredienten: 5 kwartels, 3 struikjes witlof, 1/2 dl madeira, 20 gram grove mosterd, 1 dl kalfsfond, 2 1/2 dl koksroom
    11. Ingredienten: 2 el.olijfolie, 2 in stukjes gesneden bosuitjes, 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 blik uitgelekte witte bonen (400 gr.), peper,zout
    12. Ingredienten: 500 gram Champignons, 2 Uien, 3 Teentjes knoflook, 1 zakje(s) Kruiden ter bereiding van kruidenboter, 2 eetlepel(s) Bloem (aangelengt met water), Bouillonpoeder of aromat, 0,5 bosje(s) Peterselie (fijngeknipt), 125 m...
    13. Heerlijke kruidige bietensoep, de komijn zorgt voor een verrassende variatie op de standaard bieten soep. Ingredienten: 500 gram bietjes, gekookt (duurt 1 uur), geschild en in stukjes, 4 sjalotjes, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 3 eetlepels olijfolie extra virgine, 1 liter kippenbouillon, 3 middelgrote tomaten, gepeld, ontza...

    14. Ingredienten: 500 gram zuurkool,uit elkaar getrokken, 2 sjalotjes,fijn gesnipperd, 4 teentjes knoflook,ragfijn gesnipperd, 2 eetlepels olie + 1 eetlepel roomboter, 200 gram basterdsuiker (bij voorkeur de licht gele), 200 cc gewurztram...
    15. Ingredienten: 500 gram champignons,in kleine blokjes, 1 eetlepel droge porcini (eekhoorntjesbrood),geweekt en in kleine blokjes, 6 eetlepels fijngesnipperde sjalotten, 5 cc gedroogde thijmblaadjes, 2 teentjes gesnipperde knoflook, 5 e...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Balletjes in stoofvleessaus
    Balletjes in stoofvleessaus Categorie Vlees
    Wie houdt er niet van stoofvlees? Culiredactrice Sofie is zo verzot op stoofvlees dat ze met plezier haar beste recepten prijsgeeft. Zoals deze balletjes m.... De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  2. Hartige krans van croissantdeeg
    Hartige krans van croissantdeeg Categorie Gerecht
    Hartige krans van croissantdeeg. De bereidingstijd in cira 15 minuten en is voor ongeveer 8 personen.
  3. Knoflookbrood
    Knoflookbrood Categorie Bijgerechten, Gerecht
    Knoflookbrood. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 8 personen.
  4. Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette
    Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette Categorie Vlees, Wokken
    Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  5. Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm
    Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm Categorie Ovenschotels
    Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm. De bereidingstijd in cira 50 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  6. Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas
    Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas Categorie Vlees, Wokken
    Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas. De bereidingstijd in cira 180 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  7. Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade
    Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade Categorie Gevogelte, Rijst, Salades
    Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade. De bereidingstijd in cira 160 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  8. Sperziebonenrolletjes met cottage cheese, gerookte zalm en knolselderijpuree
    Sperziebonenrolletjes met cottage cheese, gerookte zalm en knolselderijpuree Categorie Hoofdgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren
    Sperziebonenrolletjes met cottage cheese, gerookte zalm en knolselderijpuree. De bereidingstijd in cira 50 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  9. Pasta met feta en tomaat uit de oven
    Pasta met feta en tomaat uit de oven Categorie Pasta's, Vegetarisch, Low Budget
    Pasta met feta en tomaat uit de oven. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  10. Tortilla’s met rundvlees, paprika en ananas
    Tortilla’s met rundvlees, paprika en ananas Categorie Wraps
    Tortilla’s met rundvlees, paprika en ananas. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.