-
Franse uiensoep
Categorie: met Groente
60 min
Dit is een smakelijke Franse uiensoep met een heerlijke bite.
Ingredienten: 40 gram boter of margarine, 600 gram uien, in ringen, 1 liter vleesbouillon (van tablet), 1 laurierblad, zout, peper, 8 plakken stokbrood, 120 gram geraspte gruyere (kaas)
-
Garnalensaus
Categorie: Sauzen
20 min
Ingredienten: 100 gram hollandse gepelde garnalen, peper en zout, 25 gram boter, 25 gram bloem, 1 deciliter droge witte wijn, 2 deciliter visbouillon (van tablet), 3 eetlepels slagroom, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 eetlepel gesnipperd...
-
Franse klassieke uiensoep
Categorie: met Groente
60 min
Ingredienten: 50 gr boter, 750 gr uien, in dunne ringen gesneden, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 45 gr bloem, 2 liter runder-of kippenbouillon, 250 ml witte wijn, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, zout en peper, 12 sneetjes stokbrood, 100...
-
Boeuf bourguignon
Categorie: Vlees
140 min
Ingredienten: - 1kg rundvlees, - 1 fles goede rode wijn (bijvoorbeeld Bourgogne Mercurey of Rully), - 500g wortelen, in stukken, - 1 ui, fijngesnipperd, - 2 teentjes knoflook, gehakt, - 1 tak groene selder, fijngesneden, - 2 eetlepels...
-
Kikkerbillen in de knoflookboter
Categorie: Overig
60 min
Ingredienten: 1 doos kikkerbillen, 3 flinke tenen knoflook fijn gesneden, 3 el gehakte peterselie, 1 pakje roomboter, 1 kopje olijfolie
-
Gestoofde hazenbout in wildsaus, heerlijk!!
Categorie: Stoofschotels, Kerst
180 min
Ingredienten: 4 hazenbouten, 4 el wildkruiden, 4 el bloem, 75 gr boter, 3 uien, in halve ringen, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 4 dl wildfond, 1 dl rode wijn, 1 dl rode port, 2 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 4 kruidnagels, 4 jenev...
-
Zuurkool Gekonfijt
Categorie: Warm, Ovenschotels
90 min
Ingredienten: 500 gram zuurkool,uit elkaar getrokken, 2 sjalotjes,fijn gesnipperd, 4 teentjes knoflook,ragfijn gesnipperd, 2 eetlepels olie + 1 eetlepel roomboter, 200 gram basterdsuiker (bij voorkeur de licht gele), 200 cc gewurztram...
-
Tomaten - Bieten Soep met Komijn
Categorie: Koude, Koud
120 min
Heerlijke kruidige bietensoep, de komijn zorgt voor een verrassende variatie op de standaard bieten soep.
Ingredienten: 500 gram bietjes, gekookt (duurt 1 uur), geschild en in stukjes, 4 sjalotjes, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 3 eetlepels olijfolie extra virgine, 1 liter kippenbouillon, 3 middelgrote tomaten, gepeld, ontza...
-
Gebraden kwartel met witlof en mosterdsaus
Categorie: Warm
40 min
Ingredienten: 5 kwartels, 3 struikjes witlof, 1/2 dl madeira, 20 gram grove mosterd, 1 dl kalfsfond, 2 1/2 dl koksroom
-
Pommes Carre
Categorie: Ovenschotels
20 min
Ingredienten: 1500 gram vastkokende aardappels, 4 eieren, 3 dl koksroom, 150 gram geraspte parmezaanse kaas, bosje verse basilicum, peper, zout, 100 gram boter
-
Baeckeoffe (traditionele Elzasser stoofpot)
Categorie: Vlees
210 min
Ingredienten: 500 g varkenslende of -schouder (zonder bot), 500 g lamsschouder of lamsvlees (zonder bot), 500 g rundvlees (borst- of een stuk) (zonder bot), 250 g ui, 1 grote wortel, 2 teentjes knoflook, 1500 g aardappelen, 2 preien,...
-
Appeltaart zonder deeg
Categorie: Bakken, Gebak
30 min
Ingredienten: 1kg appels (cox Orange), 1ei, 90 gr suiker, 70 gr maizena, 9 cl of 6 soepl. melk, 50 gr boter, een snufje zout, een beetje cognac (facultatief), Kaneel naar smaak, Gelei (Abrikoos)
-
Poulet Basquaise
Categorie: Gevogelte
30 min
Ingredienten: 1 rode en 1 groene paprika in blokjes, 250 gram champignons in plakjes (welke soort champignons jij gebruikt, kun je zo duur of goedkoop maken als je wilt), 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd, 2 uien, fijn gesnipperd,...
-
Bretonse mosselen à la crème
Categorie: Warm, Vis, schaal- en schelpdieren
20 min
Ingredienten: 2 kilo mosselen (schoongemaakt, ontdaan van pokken en baarden), 250 ml crème fraîche, 250 ml kookroom, 1 thee lepel echte Dijonmosterd, 1 thee lepel witte peper, 1 thee lepel zeezout, 1 eetlepel fijn gehakte selderij, 1...
-
Champignons à l’escargot
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: 500 gram Champignons, 2 Uien, 3 Teentjes knoflook, 1 zakje(s) Kruiden ter bereiding van kruidenboter, 2 eetlepel(s) Bloem (aangelengt met water), Bouillonpoeder of aromat, 0,5 bosje(s) Peterselie (fijngeknipt), 125 m...
Recept: Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
Recept: Chinese kippensoep
Recept: Gehaktbroodje met rode biet
Recept: Indonesische Loempia's
Recept: Indische Hachee
Gebruiker: joop bels
Recept: Reebiefstuk met wilde spinazie
Recept: Aardbeien Babs
Recept: Taco Dip
Recept: Kleverige kip uit de oven
Recept: Aardappel anders
Recept: Pika Natural (ZEER HEET)
Recept: Grog met rum en honing
Recept: Stoofpotje van varkenshaasje
Recept: Schweinegebrat uit de Sousvide