-
Sinaasappel Marmelade Saus
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 100 cc siaasappel marmelade, 75 cc verse sinaasappelsap, 1 eetlepel limoensap, 25 cc ketjap manis, 25 cc Dijon mostrerd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd
-
Kipsalade met mangosaus
Categorie: Salades
20 min
Ingredienten: 400 gram kipfilet, 2 struikjes witlof, 150 gram tauge, 1 blikje ananas a 560 gram, 3 bolletjes gember, 1 rijpe mango, 1 bekertje creme fraiche a 125 ml, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel kerriep...
-
Kip Caramel
Categorie: Warm, Gevogelte, Warm
120 min
Als je kijkt naar de ingredienten, komen alle smaken terug: zoet, zuur, zout, bitter, kruidig. En dat doen we dan met kip. Apart gerechtje en er zijn vele...
Ingredienten: 6 ontbeende en ontvelde volledige kippenpoten, 3 - 4 eetlepels rijst-olie, 16 teentjes knoflook, gepeld, 1/2 kop bruine basterdsuiker, 125 cc rijstazijn, 6 plakken gember van een halve cm dik, 500 cc kippenbouillon, 125...
-
Struisvogelbiefstuk met cranberry's
Categorie: Vlees
75 min
Ingredienten: 200 gr verse cranberry's, 3 eetl bruine basterdsuiker, 2 appels, 4 sjalotten, 300 gr paddestoelen, 2 eetl boter, 4 struisvogelbiefstukken, 1 dl wildfond, 2 dl slagroom, peper & zout
-
Mousse van passievruchten en vanille-ijs
Categorie: Koud
10 min
Ingredienten: - 4 passievruchten, - 100g passievruchtenyoghurt, - 5dl melk, - 1 eetlepel fijne suiker, - 2 bolletjes vanille-ijs
-
Haupia
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: 5 eetlepels witte basterdsuiker, 4 eetlepels maïzena, snufje zout, 1/2 liter kokosmelk
-
RIJST : Nasi Udang
Categorie: Warm, Vis, schaal- en schelpdieren, Warm, Warm
40 min
Een van de weinige gerechten, die ik ben tegengekomen, waarbij 2 soorten garnalen worden gebruikt: grote garnalen en kleine Hollandse garnalen
Ingredienten: 3 eetlepels reuzel, 1 cc sesamolie, 12 grote garnalen (gepeld en schoongemaakt), 250 gram kleine garnaaltjes uit bv Stellendam (gepeld en geschoond), 4 sjalotten (gesnipperd), 4 teentjes knoflook (gesnipperd), 2 eetlepel...
-
Sinaasappel Creme anglaise
Categorie: Warm, Warm
20 min
Ingredienten: - 400 ml room, - 1 vanillepeul, zaad eruit geschraapt, - Zest van 1 sinaasappel, - 3 eidooiers, - 3 el suiker, - 2 el grand marnier
-
Wild Hibiscus Royal
Categorie: Cocktails, Oud & Nieuw
3 min
Ingredienten: Wild Hibiscus bloem ter garnering, 1 theelepel (10ml) natuurlijk rozenwater, 30 ml Wild Hibiscus Siroop, Verse munt, Mousserende wijn ( Champagne, prosecco, cava)
-
Dessert van rijst met ananas
Categorie: Warm, Koud
100 min
Ingredienten: 150 gram Uncle Ben's rijst, 1 liter melk, snufje zout, 125 ml slagroom (ongeklopt), 1 el suiker, 2 el bruine suiker, 1 blik ananasschijven, boter/margarine om in te vetten
-
Zeebaars of Rode Snapper met kappertjesboter
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Ovenschotels
45 min
Ingredienten: 4 filets rode snapper of zeebaars van ± 200 gram, 2 eetlepels rijstolie, 4 eetlepels roomboter, 3 sjalotjes, fijn gesnipperd, 3 teentjes knoflook, ragfijn gesnipperd, 50 cc citroensap, 4 eetlepels kappertjes, gespoeld e...
-
Daiquiri Wild Hibiscus
Categorie: Cocktails, Oud & Nieuw
5 min
Ingredienten: 100 ml witte rum, 30 ml vers limoen sap, 35 ml wild hibiscus siroop, Wild Hibiscus bloem als garnering
-
Wild Hibiscus Champagne pudding
Categorie: Koud
20 min
Ingredienten: 1 potje Wild hibiscus bloemen, 2,5 kopje mousserende wijn, 0,5 kopje heet water, 5 vellen gelatine, slagroom als garnering, pure chocoladehagelslag als garnering
-
Lamspoot in Pruimen Gesmoord
Categorie: Vlees, Stoofschotels
510 min
Ingredienten: Lamsbout, ontbeend, van ongeveer 2 kilogram , 6 sjalotjes, gesnipperd, 6 teentjes knoflook, gesnipperd, 5 cc gedroogde rozemarijn, 5 cc gemalen korianderzaadjes, 2 cc gemalen komijnzaadjes, 1 eetlepel gekneusde peperkorr...
-
Salade Surf & Turf
Categorie: Salades, Overig, Koud
20 min
Deze salade zag ik ooit eens ergens op een menukaart staan.
En omdat ik altijd moeite heb met kiezen tussen vlees of vis is dit voor mij een ideale combina...
Ingredienten: 400 gram gamba`s zonder kop (gemarineerd), 75 gram gemengde sla of rucola, 4 porties runder carpaccio, Voor de garnering: pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes, komkommer, truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, sladressing...
Recept: Dessertsoepje van Aalbessen
Recept: Dessertsoepje van Aalbessen
Gebruiker: Lidy Berkx
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Els Meeuwsen
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes
Recept: Lentebouillon met peultjes en rivierkreeftjes
Recept: Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
Recept: Pittige Indische rundvleesstoofpot ook voor slowcooker
Recept: Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
Recept: Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier