KookJij

hazenpeper

Een heerlijk hazenpeper recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe hazenpeper te bereiden

de haas eerst kruiden met zout en peper dan bakken zodat het een kleurtje heeft. dan doe je er de rest van de ingredienten bij(klein gesneden zoals je zelf wilt) en de wijn erbij en laat maar sudderen op laag vuur totdat de haas gaar is om van het bot af te halen, als het van het bot is laat ik hem meestal nog even doorsudderen totdat de haas helemaal klein gebakken is, en dan is de hazenpeper klaar voor consumptie. erg lekker hoor en op zijn ouderwets.

Mijn kookverhaal (merlin schellings-konings)

ik maak dit altijd op eerste kerstdag voor minimaal 15 personen en natuurlijk met nog vele andere gerechten, en mijn kinderen zijn niet zo'n vleeseters maar hier eten ze hun vingers bij op. op eerste kerstdag 2006 was ik ook aan het koken voor heel veel personen en ik voelde me niet goed en had veel pijn, na twee jaar dokteren blijkt dat ik een zeldzame ziekte heb, die nooit meer weg gaat maar heel veel pijnen blijft geven, dus met andere woorden ik ben die kerst invalide geworden. ik kan bijna niks meer en zit in een rolstoel. koken was altijd al een grote hobby voor mij en ik was bezig met cursussen zodat ik een eigen catrering kon beginnen, maar mijn droom is in het water gevallen, want ik zal dat nooit meer kunnen. ook dit jaar kook ik toch weer voor zo'n 15 personen, maar weet nu al dat ik daarna ruim een week nodig heb om weer een beetje te kunnen functioneren. maar ik blijf het toch doen omdat ik mijn kinderen de traditie van kerst niet wil ontnemen.dus deze kerst kook ik in mijn kleine keuken zitten in een rolstoel voor mijn man,kinderen en vrienden die met deze dagen anders alleen zijn, dat is de traditie die ik mijn kinderen mee wil geven, dat met kerst je er moet zijn voor de medemens die het niet zo goed hebben of alleen zijn, zodat die ook een fijne kest hebben.het zal moeilijk worden voor mij maar als mijn man en kinderen mij een beetje helpen moet het toch kunnen lukken, zodat de kinderen niet alles verliezen wat voorheen allemaal logisch was.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Joke van Dijk

Joke van Dijk zegt:
Hoop dat je een fijne kerst mag hebben met je familie en dat je weer voor het kookgedeelte kan zorgen. Ben zelf op zoek naar een wild recept en werd door je verhaal gegrepen.
Groetjes en sterkte