Recept
« Terug naar recepten
					
						Hartige kaasbolletjes
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Hartige kaasbolletjes
Een heerlijk hartige kaasbolletjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									nvt personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Onbekend
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Hartige kaasbolletjes te bereiden
 Oven ongeveer 10 minuten voorverwarmen op 200°c 
Margarine op kamertemperatuur laten komen.
1 ei in kommetje door elkaar klutsen.
Bakplaat uit de oven halen en bekleden met het bakpapier
Bereidingswijze:
In een kom de bloem en geraspte kaas doen, goed door elkaar mengen.
De margarine in stukjes erbij doen.
De bloem, geraspte kaas en stukjes margarine tot één geheel kneden.
Flink kneden, het moet een mooie, gladde massa worden.
Vervolgens van de deegmassa kleine, ronde bolletjes maken.
Leg de kaasbolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk met een kwastje elk bolletje met een beetje geklutst ei.
Bak de bolletjes in de oven op ongeveer 200 °c af, ongeveer 45 minuten.
Tip: bewaar de kaasbolletjes in een luchtdichte stopfles, dan blijven ze langer krokant!
 
									Margarine op kamertemperatuur laten komen.
1 ei in kommetje door elkaar klutsen.
Bakplaat uit de oven halen en bekleden met het bakpapier
Bereidingswijze:
In een kom de bloem en geraspte kaas doen, goed door elkaar mengen.
De margarine in stukjes erbij doen.
De bloem, geraspte kaas en stukjes margarine tot één geheel kneden.
Flink kneden, het moet een mooie, gladde massa worden.
Vervolgens van de deegmassa kleine, ronde bolletjes maken.
Leg de kaasbolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk met een kwastje elk bolletje met een beetje geklutst ei.
Bak de bolletjes in de oven op ongeveer 200 °c af, ongeveer 45 minuten.
Tip: bewaar de kaasbolletjes in een luchtdichte stopfles, dan blijven ze langer krokant!
                    
Toni zegt:
100 gr bloem
100 gr kaas lekker pittige belegen
100 gr boter.
1 los geklopt ei
Deze hoeveelheden zijn voor ongeveer 60 kaasballetjes.
Eerst de zachte boter in een beslagkom, dan bloem door de zeef erbij doen en mengen met de boter. Dan de kaas en de Cayenne peper erbij. Alles lekker met de hand kneden tot het een mooi egaal geheel is. Beetje Cayennepeper erdoor, maakt het lekker pittig en toch niet heet.
Met lepeltje bolletjes maken en op bakpapier leggen en alle balletjes even bestrijken met los geklopt ei. Je kunt eventueel amandelschaafsel eroverheen strooien.
Op 160/170 graden ca. 10 minuten in midden oven, erbij blijven zodat ze niet verbranden. Op de foto zie je de haastige versie, maar als ik het voor gasten maak, draai ik keurige balletjes en als het voor de kleinkindjes is steek ik vormpjes.