KookJij

Hangop

Een heerlijk hangop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: taste
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hangop te bereiden

De basis voor heerlijke tapenades is een huisgemaakte hangop.Giet één liter volle boerenyoghurt in een schone theedoek en knoop die vast aan de keukenkraan of aan een driepoot boven het aanrecht.Laat hem 1 nachtje uitlekken.Schraap de hangop uit de doek.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ria1954

ria1954 zegt:
Hoe het gemaakt moet worden? Door de schone gestreken (tegen de bacteriën)theedoek. Maar het is echt lekker!:p
wouros

wouros zegt:
Klopt, helaas is de huidige karnemelk erg waterig. Misschien kun je de echte volle karnemelk nog ergens bij de boer krijgen. Je had wel 3-4 liter nodig voor hangop.
Redactie Kookjij
Jos

Jos zegt:
Geachte mensen,
Hangop is een ouderwets recept: Dit werd gemaakt van echte karnemelk, (restant na het karnen van de boter), die zoals bekend door een uitgekookte thee- of ander dik geweven doek in vergiet of zeef moest uitlekken. Dit is de originele hangop. MVG Jos.
Ingrid

Ingrid zegt:
En Ria het is zo Heerlijkkkk
ria1954

ria1954 zegt:
Lekker makkelijk