Recept
« Terug naar recepten
					
						Griekse kippensoep met ei, rijst en citroen ( Kotosoupa )
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Griekse kippensoep met ei, rijst en citroen ( Kotosoupa )
Deze heerlijke kippensoep heb ik al vaak gemaakt en valt altijd goed in de smaak, ook bij kinderen. Mijn nichtje van 3 jaar wilde laatst wel 2 koppen soep. Lekker licht en gemakkelijk te maken.
            
            
					
									Recept van:
									Petra Wiggers
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Griekenland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Griekse kippensoep met ei, rijst en citroen ( Kotosoupa ) te bereiden
- Kook de kippenpoten gaar in water met bouillontabletten. Zeef de bouillon.
- Ontdoe de kip van botjes, vellen en vet en snij het kippenvlees in stukjes.
- Doe de kip weer in de bouillon en breng de bouillon weer aan de kook. Voeg de rijst toe en laat deze in plm. 10 -m 15 minuten gaar worden in de bouillon.
- Klop het ei los met de citroensap en voeg dit door een zeef toe aan de kokende soep (je krijgt zo van die ei-sliertjes).
- Maak de soep op smaak met peper en zout.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Garneer de soep met peterselie. Heerlijke soep vooraf bij een etentje.
									 
                    





 
					