Recept
« Terug naar recepten
					
						Griekse Courgettes
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Griekse Courgettes
Een heerlijk griekse courgettes recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									jolanda willemen
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
 - > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Griekenland
								
																								
									Keuken:
									Balkan
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Griekse Courgettes te bereiden
Maak de courgettes schoon, was ze en snijd ze in plakken van 1 cm dik.
Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Pel de ui en het knoflookteentje en snijd ze fijn.
Verhit de olie in een antiaanbakpan en bak daarin ca. 2 min. de uiensnippers en knoflook.
Voeg de plakken courgette toe en bak ze aan elke kant ca. 4 min. tot ze goudbruin van kleur zijn.
Voeg de tomaten, fijngehakte kruiden, korianderzaadjes en 125 ml water toe.
Breng het mengsel krachtig op smaak en breng aan de kook.
Laat op een middelhoog vuur 15-20 min. zachtjes koken tot de courgettes beetgaar zijn.
Geen deksel op de pan.
Verdeel de groenten op 4 borden en bestrooi naar keuze met peterselie.
									Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Pel de ui en het knoflookteentje en snijd ze fijn.
Verhit de olie in een antiaanbakpan en bak daarin ca. 2 min. de uiensnippers en knoflook.
Voeg de plakken courgette toe en bak ze aan elke kant ca. 4 min. tot ze goudbruin van kleur zijn.
Voeg de tomaten, fijngehakte kruiden, korianderzaadjes en 125 ml water toe.
Breng het mengsel krachtig op smaak en breng aan de kook.
Laat op een middelhoog vuur 15-20 min. zachtjes koken tot de courgettes beetgaar zijn.
Geen deksel op de pan.
Verdeel de groenten op 4 borden en bestrooi naar keuze met peterselie.
                    
Valerie voor Canvas zegt: