KookJij

Gratin van aardappelen, tomaten en uien

Een heerlijk gratin van aardappelen, tomaten en uien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gratin van aardappelen, tomaten en uien te bereiden

Verwarm een oven voor tot 200°.
Wrijf de zijkanten en bodem van een grote, ondiepe ovenschotel in met een beetje knoflook. Schik de aardappelschijfjes in lagen, met tussen elke laag wat knoflook, tijm, peper en zout. Leg hier de uien op en kruid opnieuw. Bedek het geheel vervolgens met de tomatenschijfjes en strooi er de overblijvende knoflook en tijm over. Kruid met peper en zout. Overgiet met de wijn en de Solo.
Zet de schotel gedurende 45 minuten in de oven. Overgiet de gratin nadien met kokende kippenbouillon (1 bouillonblokje opgelost in 250 ml heet water) en laat nog 30 minuten bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

dorothy

dorothy zegt:
Solo is een vloeibare boter voor bakken en braden
gerrit

gerrit zegt:
hoi Door wat is solo, een merk olie ofzo
groet gerrit.
leuk recept.:p
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Doortje, het recept lijkt me erg lekker wil het ook proberen, maar wat is Solo ?

Groetjes Slaatje