KookJij

Gnocchi gratin

Een heerlijk gnocchi gratin recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gnocchi gratin te bereiden

1. Was de ongeschilde aardappelen goed en kook ze vervolgens gaar. Laat ze wat afkoelen en verwijder de schil.
2. Voeg er vervolgens de boter, zout, peper, muskaatnoot en de eidooier toe en pureer alles fijn met een stamper.
3. Doe de aardappelpuree nu over in een deegmachine(maar met de hand kan ook) en zet op de laagste stand. Voeg beetje bij beetje de bloem erbij totdat het een deegje is.
4. Haal het uit de mengmachinen en strooi wat bloem op de werkbank. Leg het deeg op de werkbank en kneed verder tot een homogene vaste deeg is bekomen.
5. Dek af met een theedoek en laat 10 minuten rusten. Neem nu een stukje deeg ter groote van een tennisbal en rol het gelijkmatig uit to een lange worst van ongeveer 3 centimeter dikte.
6. Neem nu een mes en snij voorzichtig stukjes van 3 a 4 centimeter. Breng water met een beetje zout aan de kook en drop de gnocchi\'s in het kokend water. Als de gnocchi\'s naar boven komen zijn ze klaar.
7. Men kan de gnocchi\'s direkt serveren, of men kan de gnocchi\'s bakken in de pan in een weinig boter of olijfolie.
8. Maak een saus naar keuze. Tomatensaus, kaassaus etc. Vermeng de bereide gnocchi met de saus en plaats alles in een ingevette ovenschotel. Bedek met Gruyère, Emmental of Parmezano, en plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst