KookJij

Gnocchi di patate

Een heerlijk gnocchi di patate recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gnocchi di patate te bereiden

Kook de geschilde aardappelen gaar, giet af .
Laat wat afkoelen. Voeg nu de eierdooiers, boter, zout, peper en muskaatnoot en pureer alles. Voeg de bloem erbij en meng tot een homogene deeg. Laat het deeg enkele minuten rusten onder een theedoek.
Neem telkens een stukje deeg en rol het uit tot een lange dunne worst van ongeveer 2 a 3 centimeter. Snij er stukjes uit van 3 a 4 centimeter en rol ze door bloem.
Neem een vork en duw de gnocchi\\\'s met de brede kant van de vork een beetje in zodat je een relief verkrijgt.
Laat een pan met ruim zoutwater koken, gooi de gnocchi erin en als ze boven drijven zijn ze klaar. Haal ze er met een spatel uit. De gnocchi direct gegeten worden of ze kunnen in een later stadium opgebakken worden in de pan met een beetje boter en olijfolie.
Indien je gnocchideeg over zou hebben, wikkel die dan in plastiek folie en bewaar in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marlin heijsteeg

marlin heijsteeg zegt:
:p:p:pDit is een lekker Italiaans recept
ik heb gnocchie's zelf gemaakt en het proefde lekker met een lekkere saus erbij!!:D
anique

anique zegt:
Als je de gnocchi's in de oven doet, moet je ze dan eerst gekookt hebben?
Jaap

Jaap zegt:
goed beschreven, maar de aardappelen moet je in de schil koken en daarna even in een warme oven leggen om het vocht te laten verdampen en dan pellen wanneer ze nog heet zijn.:)
 G. La Marca

G. La Marca zegt:
deze recept is niet helemaal goed als je stukjes van 3 a4 cm afsnijdt zijn te groot om ze te eten ik ben zelf italiaan en wij in
italie" snijden stukjes van +- 1 1/2 a 2 cm verder is goed beschreven