KookJij

Recept voor Glühwein concentraat

Een enigszins andere benadering van het maken van glühwein.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 20 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1).Doe alle ingredienten in een grote roestvrij stalen pan en breng dat aan de kook.
2).Blijf roeren tot alle suiker is opgelost.
3).Kook de massa in tot er 500 cc is overgebleven.
4).Zeef de massa.
5).Koel af en doe dat in een goed afsluitbare fles.
**********
Glühwein:
''''''''''''''''''''''''''
1),meng alle ingredienten in een afsluitbare kom / fles/ / pan.
2).Verwarm gedurende 30 minuten tot max ± 70 graden Celsius

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Om een glas glühwein te maken:
Vul een glas of beker met opgewarmde wijn van een behoorlijke kwaliteit. Voeg toe 1 tot 2 eetlepels van de de ingekookte wijn-port mix. Je kunt er naar smaak suiker aan toevoegen, druppeltjes citroen en evt. een klein scheutje wodka om het alcoholgehalte op te vijzelen.
Op deze wijze hoef je niet meteen grote hoeveelheden glühwein te maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Beste H. van Haandel,
Behalve de Rubt port ook de pgmentbessen verbeterd (moet zijn piment).
Dank.
Jan A.
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Wat leuk en handig, nog nooit van gehoord.
Neem aan dat rubt port een typefout is voor ruby port.
Prettige feestdagen!