KookJij

Gevulde speculaas

Een heerlijk gevulde speculaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 30 à 50 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: oetker.nl
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde speculaas te bereiden

Meng in een kom de meel, suiker en kruiden en voeg de boter in kleine blokjes toe.
Kneed alles samen tot een samenhangend deeg.
Vorm het deeg tot een bal en verpak deze strak in plastic folie.
Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 ºC
Deel het deeg in 2 gelijke stukken.
Rol de helft van het deeg uit tot een lap van bakplaat grootte + 4 cm aan beide randen.
Bekleed de ingevette bakplaat en de randen er mee.
Meng ei en de citroenrasp bij het spijs en roer het wat losser.
Eventueel nog verdunnen met 2 of 3 eetlepels water.
Verdeel het spijs over het deeg.
Maak van het overige deeg een tweede lap bakplaat groot.
Leg deze met behulp van de rolstok over de spijsvulling.
Leg bovenop de koek halve amandeltjes.
Bestrijk alles met een losgeklopt ei.
Bak het gevulde speculaas zo'n 40 minuten in de oven.
Laat hem helemaal afkoelen in de vorm.
Snijd hem maar wens 4 X 10 cm 30 stukken.
Zelf kies ik voor 4 X 7,5 cm stukken is 40 stukken.
Een haps stukken 4 X 5 cm = 60 stukken.

Mijn kookverhaal (Henny Lansink)

Op de foto heb ik er zelf 200 gr gehakte hazelnoten door het deeg gemengd en geen amandelen er op gelegd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst