KookJij

Gevulde cake in tulbandvorm

Een heerlijk gevulde cake in tulbandvorm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 130 min
Personen: 15 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde cake in tulbandvorm te bereiden


Hak de sukade en de amandelen klein.
Wentel de rozijnen door wat bloem.
Roer de boter of de margarine met de suiker tot room en roer er één voor één de eieren er door.

Zeef de bloem met de maïzena en het bakpoeder
en schep het mengsel door de boter.
Schep ook de rum, sukade, de amandelen en de rozijnen
door het deeg.

Vul de vorm met het deeg en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake 75-90 min. op de onderste richel.

Stort de taart op een taartrooster en laat afkoelen.

Je kunt de cake ook in een gewone bakvorm bakken.


Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

De vorm waar in ik de cake heb gebakken komt uit Ghana
Gekregen van een Pastor..
Handgemaakt...en bakt geweldig!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Hallo Albert, wat lekker een rumglazuur ..ik proef het nu al.

Kan jij hem, de tulbandvorm een keertje laten zien Albert ?

Daar ben erg geïnteresseerd in, vind ik leuk te zien. Het roept iets naar verleden toe..Mijn Oma. Nostalgie :):p:p
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag Mia,
Ik heb dit recept inmiddels opgeslagen in m`n receptenarchief, maar met een kleine toevoeging. Ik wil er namelijk een rumglazuur op aanbrengen. Dat lijkt me deze tulband wel te complimenteren. Ik heb ook een speciale tulbandvorm en wel eentje, die ik van m`n vader geërfd heb. Die is nog van 1920.
Daar zat nog een klein vormpje bij, dat een klein cakeje maakte, om het gat van de tulband bovenop dicht te maken.