KookJij

Gevulde ananastaart

Een heerlijk gevulde ananastaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: bakken met plezier
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde ananastaart te bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm in van 24 cm. Het beslag volgens de gebruiksaanwijzing bereiden. In de vorm doen en glad strijken. De taart midden in de oven 35 minuten bakken. Laten afkoelen. De ananasschijven laten uitlekken, het sap bewaren. 4 ananasschijven halveren en apart houden voor de garnering. De rest van de ananas in stukjes snijden. Met de suiker door de roomkaas roeren. De taart met een lang mes overdwars doormidden snijden. De ananascréme over de bodem uitstrijken en afdekken met de tweede bodem. De poedersuiker zeven en met wat ananasap gladroeren. Hiermee de taart glazuren. Garneren met ananasschijven en druiven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ESG

ESG zegt:
Hallo, wij vroegen ons af of het mogelijk is deze taart in te vriezen? dat zou namelijk wel handig zijn ;)