KookJij

Gevulde aardappel met ananas en bleekselderij

Een heerlijk gevulde aardappel met ananas en bleekselderij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde aardappel met ananas en bleekselderij te bereiden

Borstel de aardappelen schoon en prik ze hier en daar in met een vork of satéprikker. Leg de aardappelen op een magnetronschaal en zet ze 8-10 minuten in de magnetron op 800 Watt. Pel de ui en snipper deze. Snijd de bleekselderij in zeer smalle boogjes. Giet de ananasblokjes af en snijd ze iets kleiner. Meng ui, bleekselderij, ananas en kerriepoeder. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Schep de helft ervan door de vulling.
Bereiden:
Snijd de aardappelen iets open. Schep er eventueel wat aardappelkruim uit. Schep de vulling erin en strooi de rest van de pijnboompitten erover.
Tip:
Lekker met tomatensalade.
Variatie:
Neem in plaats van pijnboompitten eens walnoten en breid de vulling eventueel uit met blokjes feta.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst