KookJij

Gemarineerde witlof met zalmcréme

Een heerlijk gemarineerde witlof met zalmcréme recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wereldrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemarineerde witlof met zalmcréme te bereiden

Van elk struikje witlof 8 mooie blaadjes loshalen. Sjalotjes pellen en snipperen. Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijn hakken. Limoenen halveren. 1 limoenhelft apart houden, rest uitpersen. In schaal sjalotjes, kruiden, olie en 3 eetlepels limoensap door elkaar roeren. Witlof erdoor scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren. Zalmfilet en 4 tomaten in stukken snijden. In keukenmachine zalmfilet, tomaatstukken, roomkaas en 1 eetlepel limoensap tot gladde crème pureren. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Bereiden
Limoenhelft in vieren snijden en in dunne plakjes. Rest van tomaten in flinterdunne reepjes snijden. Witlofblaadjes uit marinade nemen en op platte serveerschaal rangschikken. Zalmcrème in witlofblaadjes scheppen en garneren met limoenpartjes en tomaatreepjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst